Skyblasters, 30 years Acoustic power, in Hansbeke

Skyblasters, 30 years Acoustic power, in Hansbeke

Foto: Jan Vens

Deinze / Nevele - Arscene vzw nodigt de opwindende Gentse live band Skyblasters uit naar Hansbeke op zaterdagavond 16 februari. Zonnige reggaemuziek en dus ambiance verzekerd.

In 1987 lanceerden de Skyblasters hun eerste album, het live ‘The Dirty Dozen is Alive and Well’.Het blijft nog steeds één van de beste live albums in de Belgische muziekgeschiedenis. Een unieke gebeurtenis trouwens, want geen enkele Belgische band deed het hen na om als allereerste plaat uit te pakken met een live album.

In de rangen van de twaalfkoppige groep zat toen nog wijlen Humo-icoon Patrick De Witte (pdw) als drummer, naast onder meer zanger Edward Buadee en toaster Prince Far Out. Ondertussen heeft de Gentse reggaeband zijn dertigste verjaardag gevierd met alweer een live album, `30 years live - Acoustic Bootleg Power'.

"De dood van (pdw) kwam hard aan. Maar Patrick zou niet gewild hebben dat we ermee ophielden. Zijn vrouw heeft ons ook aangemoedigd om Skyblasters in leven te houden, net ter ere van (pdw). Maar natuurlijk missen we hem. Hij was ontzettend getalenteerd en kende duizend-en-één geweldige oneliners. Vijf minuten met Patrick en iedereen zat te lachen. Hij is niet te vervangen…. Zolang we niet met z'n allen in een rolstoel op het podium staan, blijven we doorgaan. Spelen houdt je jong. Soms staan drie generaties in het publiek: de mensen die ons al van het begin af volgen, hun kinderen én hun kleinkinderen. Als je die allemaal kunt laten swingen, dan zit het goed.”

Praktisch

Wanneer: zaterdag 16 februari 2019 om 20 uur

Waar: Arscene vzw, Reibroekstraat 37 in Hansbeke.

Toegang: € 12, werkzoekenden en -26 jaar: € 9. Reserveren kan je hier.

Corrigeer

Doe de stemcheck van Het Nieuwsblad en ontdek met welke partij jij het best overeenkomt.

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio