Lokale politieagent opgepakt in zaak Antwerpse drugsfamilie

Lokale politieagent opgepakt in zaak Antwerpse drugsfamilie

Eerder werden al 14 personen aangehouden in het dossier rond misdaadfamilie Y. Foto: rr

Antwerpen -

In de zaak rond de misdaadfamilie Y. is er een agent van de Antwerpse lokale politie opgepakt.

Dat bevestigt het parket aan onze redactie. De agent, M.K., wordt ervan verdacht hand-en-spandiensten te leveren aan de bende. Hij zal volgende week voor raadkamer verschijnen. Eerder werden al 14 personen aangehouden in het lijvige dossier. De Antwerpse politie onthoudt zich van elke commentaar.

M.K. (35) keerde donderdag terug van vakantie en werd op de luchthaven van Zaventem opgepakt door de speurders van de Federale Gerechtelijke Politie. Daarna volgde een huiszoeking in het regiokantoor van de Antwerpse politie in de Handelstraat en werd ook M.K. zijn locker doorzocht.

Hij wordt verdacht van passieve omkoping, schending van het beroepsgeheim, misbruik van vertrouwen en deelname aan activiteiten van een criminele organisatie.

Dinsdag hield de Antwerpse gerecht een grote actie met 46 huiszoekingen en 14 aanhoudingen. Het hele onderzoek naar de Assyrisch-Turkse clan vergde 26.370 uren aan rechercheonderzoek. In dit dossier stootten de speurders overigens op Mechels gemeenteraadslid Melikan Kucam en zijn handel in humanitaire visa.

LEES OOK.Antwerpse gerecht rolt grote drugsfamilie op die banden had met Melikan Kucam

Corrigeer

IN HET NIEUWS

Verkiezingen in jouw gemeente:

POPULAIRE VIDEO'S

Het beste van Enkel voor abonnees