Gers Pardoel: “Ik houd van die Belgische onvoorspelbaarheid”

Gers Pardoel: “Ik houd van die Belgische onvoorspelbaarheid”

Foto: rr

Meer liedjes. Meer power. Meer speciale effecten. Gers Pardoel ziet het groots. Op 23 maart vult de Nederlandse zanger voor het tweede jaar op rij de Lotto Arena in Antwerpen. Vuurwerk heet de show. “Voor ik het podium opstap, denk ik altijd: misschien heeft ­iemand zijn laatste centen hieraan gespendeerd.”

“Ik zou wel even een dutje kunnen doen”, zegt Gers Pardoel. “Het is al heftig geweest.” Pardoel is al enkele dagen non-stop aan het repeteren. “We zijn de show helemaal in elkaar aan het zetten. Welke liedjes gaan we spelen? In welke volgorde? Wat voor visuals komen daarbij? Allemaal heel technisch. Maar het moet juist zitten.” Vorig jaar lokte Pardoel met twee concerten zo’n 13.500 fans naar de Lotto Arena. Ditmaal speelt hij maar één show, dus haalt hij alles uit de kast. “Het wordt nog grootser dan vorig jaar. We hebben een aantal leuke verrassingen in petto. Een concert als dit is een bedanking voor alle Belgische fans.”

De zanger is haast groter in België dan in zijn thuisland Nederland. Na zijn deelname aan het VTM-programma Liefde voor muziek ging het ineens heel snel. “Plots werd ik gevraagd om in de jury’s van Steracteur sterartiest en The voice kids te gaan zitten. Dat was heel fijn om te doen, en blijkbaar zijn mensen daardoor ook mijn muziek gaan opzoeken. Geweldig, toch? Ik ben één grote brok dankbaarheid.” Pardoel heeft het ook wel voor de Belgische mentaliteit. “Jullie zijn een heel lief volk”, vindt hij. “Heel hoffelijk, heel beleefd. Maar dan kunnen jullie ineens ook heel scherp uit de hoek komen. Die onvoorspelbaarheid vind ik geweldig.”

Het publiek mag zich verwachten aan een spectaculaire show met alle bekende hits en een aantal nieuwe nummers. Zo wil Pardoel het voor zichzelf ook spannend houden. “Het mag geen routine worden. Ik wil de mensen die komen ook iets nieuws geven. Ze hebben er ten slotte voor betaald. Misschien heeft iemand zijn laatste centen hieraan gespendeerd. Met die gedachte stap ik altijd het podium op. De fans moeten waar voor hun geld krijgen.”

Corrigeer

IN HET NIEUWS

POPULAIRE VIDEO'S

Het beste van Enkel voor abonnees