Dit is een exclusief artikel voor jou.

Dit exclusieve artikel lezen? Doe het gratis >
Corrigeer
Het Nieuwsblad camera closecorrect down facebook gplus nextprevquote share twitter video

Nadine W. if

De “schrik van de kusthoreca” lacht inderdaad met justitie

Op dag dat beruchte tafelschuimster voorrechter moet komen, slaat ze toe in bistro

Wenduine

-

De tafelschuimster die al meermaals aan de kust toesloeg, deed dat donderdag opnieuw. Opvallend: de vrouw moest zich diezelfde dag verantwoorden voor de rechter, maar stuurde haar kat. “Ze lacht met justitie”, zei de procureur.

Je moet het maar durven. Op de dag dat je voor de rechtbank moet verschijnen voor tafelschuimen op restaurant gaan en opnieuw niet betalen. Een 48-jarige vrouw — beter bekend als de “schrik van de kusthoreca” — heeft er geen problemen mee. Terwijl de procureur een celstraf van 21 maanden vorderde voor haar, zat de vrouw gezellig in een bistro in Wenduine te eten. Toen ze klaar was, vertrok ze zoals gewoonlijk zonder te betalen.

Bijna 30 onbetaalde rekeningen

Nadine W. at tussen september vorig jaar en 19 januari in liefst 28 horecazaken haar buikje vol zonder te betalen. Het ging voornamelijk om kleine snacks en koffie met gebak. Ze sloeg toe in Middelkerke, Oostende, Wenduine, Brugge, De Panne en Bredene. In Wenduine liep ze op 16 januari tegen de lamp. De vrouw werd via snelrecht gedagvaard, maar stuurde donderdag haar kat naar haar proces. “Ze lacht met justitie”, zei de procureur. Zijn woorden waren nog niet koud of de politie kreeg een telefoontje, dit keer van de uitbaters van bistro Pergola in Wenduine.

“De vrouw bestelde een croque monsieur met frietjes, een coupe mokka en een cognac”, zegt zaakvoerder Ignace Coulleins. “Maar toen ze moest betalen, weigerde ze. Ze verzon een verhaal over een vergeten portemonnee.” Daarop belde de echtgenote van Ignace de politie. Ze hielden de tafelschuimster tegen tot de agenten ter plaatse waren. Die arriveerden een kwartiertje later en namen de vrouw mee. Uiteindelijk besloot het parket om haar opnieuw een dagvaarding via snelrecht mee te geven. Ze zal zich binnenkort opnieuw voor de rechter moeten verantwoorden, al is het nog de vraag of ze dan wel zal komen opdagen. De straffen op tafelschuimerij zijn echter te laag om de vrouw voor de onderzoeksrechter te leiden en eventueel aan te houden.

Dennis Goes Commissaris politie “Als u haar herkent, vraag dan om op voorhand te betalenof weiger om haarte bedienen”

De politie waarschuwt de horeca-uitbaters aan de kust. “Als u haar herkent, zorg er dan voor dat ze u niet in de luren kan leggen. Vraag haar om op voorhand te betalen of leg haar vriendelijk uit dat u haar niet zal bedienen”, klinkt het.

Het beste van Enkel voor abonnees