VIDEO. Jazzy Sunday met Headmovers uit Slovakije

Foto: vtbKultuur Deinze

Deinze / Nevele - Op zondagmiddag 17 februari zijn Headmovers uit Slovakije te gast op de derde sessie van Jazzy Sunday van het lopende seizoen. Zij komen speciaal uit Slovakije voor enkele dagen naar Deinze. Naast Jazzy Sunday op zondag spelen zij ook op zaterdagavond 16 februari ook in 't Floere Foefke in Gent.

vtbKultuur Deinze laat met Jazzy Sunday het publiek kennis maken met een breed perspectief van de jazzmuziek. Dit kan gaan van vocale jazz tot instrumentale be-bop, telkens met gevarieerde bezettingen. Kwaliteitsvolle jazzmuziek op zondagnamiddag, de sfeer van een echte jazzclub inclusief. Dit wil men bereiken met het tijdstip en de locatie van de Jazzy Sunday. Een zondagnamiddag is een uitgelezen moment om zowel het jazzminnend publiek als muzikanten warm te maken voor een muzikaal belevingsmoment en om ontspannen te genieten van een jazzoptreden. De bibliotheekkelder op de Markt in Deinze als locatie voor Jazzy Sunday refereert aan vele jazzclubs in grootsteden, daar is het steeds gezellig en duister vertoeven.

Headmovers
 
Met hun EP 'Move Ahead' stelden Headmovers hun specifieke muziek voor. Die is beïnvloed door bekende jazzstandards en moderne muziek zoals soul en funk. De groep is samengesteld uit jonge, getalenteerde en ambitieuze muzikanten die zowel in een café als op een podium een memorabele sfeer creëren.
 
In 2017 werd de groep genomineerd voor de Slowaakse Radiohead Awards in de categorie "Ontdekking van het jaar" en wonnen ze een "Jazz startup wedstrijd" voor een live studio-uitvoering van hun nummer 'Why Do I Feel'. De groep geeft talrijke concerten in 2018 en 2019, waarbij ze hun recent werk promoten, evenals de songs van hun EP 'Move Ahead'.
 
Muzikanten: Dominika Zdrazilová, zang, Andrej Krippel, gitaar, Tomás Regina, keys, David Sasai, bas en Filip Regina achter de drums.

Praktisch

Wanneer: zondag 17 februari 2019, deuren open om 16 u, het concert start om 17 u.

Waar: kelder bibliotheek, Markt, Deinze

Toegang: €5 aan de deur. Er zijn maximum 100 plaatsen beschikbaar. Tickets zijn verkrijgbaar aan de deur vanaf 16 u. Er kan niet op voorhand gereserveerd worden.

Corrigeer

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio