Supermarktketen komt toch naar commissie over Sint-Annakerk: “Transparantie is enige weg voor Delhaize”

Supermarktketen komt toch naar commissie over Sint-Annakerk: “Transparantie is enige weg voor Delhaize”

Foto: fvv

Gent -

Komt er op 11 maart eindelijk transparantie over de plannen van Delhaize met de Sint-Annakerk? De warenhuisketen trekt dan naar het stadhuis om uitleg te geven over het veelbesproken dossier. Dat bevestigt commissievoorzitter Siegfried Bracke (N-VA).

Op de hoorzitting over de herbestemming van de Sint-Annakerk vorige week was Delhaize de grote afwezige. “Door een misverstand bij de juridische dienst van de Stad”, zegt commissievoorzitter Siegfried Bracke (N-VA). “Delhaize werd pas daags voordien uitgenodigd en kon er daarom niet bij zijn.”

Hierdoor was de vergadering een maat voor niets. Zowel schepen van Cultuur Sami Souguir (Open VLD) als de andere gemeenteraadsleden mochten niets zeggen over de plannen van de grootwarenhuisketen met de kerk. Dat zou de commerciële belangen van Delhaize immers kunnen schaden.

Toen Sonja Welvaert (PVDA) begon over het vervangen van de geplande appartementen naast de kerk door budgetwoningen, werd ze door Bracke zelfs de mond gesnoerd. “Ik moest optreden als voorzitter ter bescherming van de gemeenteraadsleden”, zegt hij. “Delhaize is de enige die uitleg mag geven over haar plannen.”

Drie mensen

Maar op de volgende commissie op 11 maart zal Delhaize dus wel aanwezig zijn. “Ze hebben toegezegd om met drie te komen”, aldus Bracke. “Als ze dit dossier effectief willen realiseren is er maar één weg: die van de transparantie. We mogen niet vergeten dat er ontzettend veel geld mee is gemoeid (PVDA verkondigt dat Delhaize 500.000 euro zou hebben geboden om de kerk te kopen).”

“Er zal overigens ook iemand van het bisdom aanwezig zijn. De enige schakel die nu nog ontbreekt is een woordvoerder van de actievoerders. Na de vorige hoorzitting hadden ze beloofd om me te contacteren.”

LEES OOK: Hoorzitting Sint-Annakerk maat voor niets: "Mevrouw, ik zou u de mond moeten snoeren"

Corrigeer

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio