Eerste diploma's worden in juni uitgereikt, derde graad start volgend schooljaar op

FOTO: Deeltijds Kunstonderwijs maakt "Tijd voor Kunst"

In de recreatieruimte van de gemeentelijke kleuterschool hield de plaatselijke afdeling van DKO Kunstacademie ter Beuken zaterdagmorgen haar jaarlijks toonmoment. Met "Tijd voor Kunst" werd een mooie voorstelling gecreëerd die terugblikt op een half jaar woord- en muziekatelier in Lochristi. Ruim 110 leerlingen vonden ondertussen de weg naar het Deeltijds Kunstonderwijs in Lochristi, dat even moest overleven met een eenmalige subsidie van het gemeentebestuur van 30.000 euro. Maar dat leed is ondertussen geleden.

 "Het nieuwe soepeler decreet, onder meer met gewijzigde tellingsnormen, heeft de donkere wolken verdreven boven het fililaal Lochristi", vertellen DKO-directeur Herlind Gerits en schepen van Cultuur en Kunstsonderwijs Marie-Claire Van Nieuwenhuyse na de voorstelling. "Over enkele maanden worden de eerste diploma's van de afdeling Lochristi uitgereikt - vier jaar studie dus - en wordt meteen ook voor het eerst de derde graad opgestart." Ondertussen overweegt Kunstacademie ter Beuken ook de oprichting van een nieuwe afdeling beeldende kunsten, die zou kunnen aansluiten op de bestaande crea-ateliers. "Dit is nog een langetermijnplanning, eerst wachten we af hoe die nieuw opgerichte afdeling in Lokeren het doet", aldus de directie. 

Ondertussen gaven de meer dan 100 leerlingen zaterdagmorgen anderhalf uur het beste van zichzelf. "De eerste keer dat we voor zoveel volk optreden", zegt Herlind Gerits. In totaal passeerden twintig acts, grote en kleine, het podium. Daarbij was "Pas de Chats", het muziektheaterverhaal van straat- en 'stadsmadammenkatten' het meest opvallende toonmoment. Met toneel, koor, en pianobegeleiding door de leerlingen van de tweede graad. Heel wat hoogstandjes ook van leerlingen die hun eerste pasjes zetten aan de piano, op de altsaxofoon en op de accordeon, een instrument dat duidelijk aan een revival toe is. Tussendoor waren er ook nog  het verhaal van "Muis en draak en heel even vlinder" en van "De mislukte fee". Een schattig vertoon van de allerkleinsten uit de klas woordinitiatie en woordatelier. Want je kan er niet vroeg genoeg beginnen aan podiumkunst. 

Kunstacademie Ter Beuken organiseert sedert september 2015 muziekinitiatie, muziekatelier, accordeon, dwarsfluit, gitaar, saxofoon, piano en woord in Lochristi. Die lessen vinden op woensdagnamiddag en zaterdag plaats in de Gemeentelijke Basisschool (Koning-Boudewijnlaan). Meer info via deze link.

 

 

Corrigeer

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio