Céline en Laura van Muziekschool Lochristi doen de laatste 'Wintervonken' opflakkeren

Foto: Muziekschool Lochristi

Lochristi - vzw SC Reinaert organiseert komende vrijdag 22 februari de laatste 'Wintervonken' van dit seizoen. In hun thuishaven Sfeervelde in Beervelde-Dorp ontvangen ze dit keer toptalent van de Muziekschool Lochristi. En dat dat vonken kan geven, weten we van een recent huiskamerconcert bij evenementenradio VROB. Wij stellen vandaag de twee toptalenten voor die er u gaan verbazen. Zet u schrap voor Muziekschool Lochristi, featuring Céline Raman en Laura De Pillecyn.

Wie Muziekschool Lochristi zegt, denkt natuurlijk Simon Neyt. Hij is bestgeplaatst om zijn twee toppertjes te introduceren: "Beide meisjes zitten al jaren op onze muziekschool. Laura volgt ondertussen 5 jaar piano- en notenleerlessen, Céline volgde hier musicallessen als kind, daarna pianolessen en zanglessen. Tot op heden volgt ze nog steeds pianolessen", aldus de directeur die met beide dames al meerdere keren op het podium stond, telkens bij evenementen in Lochristi. "Initiatieven als 'Wintervonken' geven de kans om om jong talent een draagvlak te bieden, om hen naar buiten te laten treden voor een divers publiek. Maar ook om hopelijk motivatie aan te wakkeren om op latere leeftijd muziek te blijven beoefenen, al dan niet op professioneel vlak", klinkt het.

Lochristi Blogt laat de dames ook zelf even aan het woord:  "Ik ben Laura De Pillecyn, ik ben 15 en kom uit Lochristi. In mijn vrije tijd die ik niet vaak heb, hou ik mij het liefst bezig met mijn muziek. Het zingen en piano spelen zijn mijn favoriete bezigheden en ik schrijf sinds kort ook mijn eigen liedjes die ik in de toekomst graag zou willen opnemen en op mijn Youtubeaccount plaatsen. Ik zing al van jongs af aan en zou er later zeker mee verder willen geraken maar omdat de kans zeer klein is dat het een succes wordt, blijf ik liever met mijn voetjes op de grond."

"Ik ben Céline Raman, 20 jaar jong en woon al net zo lang in Beervelde. Ik zit nu in mijn tweede jaar bachelor lerarenopleiding voor secundair onderwijs met als keuzevakken Engels en geschiedenis. Ik kom uit een muzikale familie dus de muziekmicrobe zit bij ons allemaal in het lijf. Zo is mijn pépé, André Baert, nog steeds beroepsmuzikant en is mijn broer, Simon, afgestudeerd aan het conservatorium als drummer. Mijn mama speelt in haar vrije tijd ook nog muziek dus bij ons thuis is het eigenlijk nooit stil. Ik zie muziek als een hobby en vind het leuk om af en toe eens te gaan zingen. Toekomstgewijs zie ik me als leerkracht voor de klas staan die thuis wel nog eens achter de piano zal kruipen." 

Laura - ook in het filmpje hieronder te bewonderen - en Céline en de Muziekschool van Lochristi, vrijdag 22 februari om 20.30 uur in Sfeervelde in Beervelde-Dorp 58. Het vierde concert 'Wintervonken' van vzw SC Reinaert, ten voordele van de buren van MOK. Kaarten via wintervonken@vzw-reinaert.be

 

Corrigeer

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio