Celebs

In deze exclusieve nachtclub kunnen beroemdheden, royals en zelfs Russische spionnen alle remmen los gooien

In deze exclusieve nachtclub kunnen beroemdheden, royals en zelfs russische spionnen alle remmen los gooien Video: YouTube

Aan de gevel van Tramp in Londen is behalve een koperen plaatje met ‘members only’ weinig te zien, maar achter de gesloten deuren van de exclusieve nachtclub speelt zich heel wat af. De Londense club - die mee werd opgericht door Mick Jagger - viert dit jaar zijn vijftigste verjaardag en kreeg in die vijf decennia talloze beroemdheden over de vloer.

Producer Mel Brooks kroop er ooit als een hond rond, Rihanna toonde haar beste danspasjes op de dansvloer en ook Britse royals konden er “onbeschaamd hun gang gaan”. Brooklyn Beckham verdronk in de club dan weer zijn verdriet na zijn breuk met actrice Chloë Grace Moretz, in het gezelschap van zijn beroemde vader David Beckham. Nog een pittig detail: de Russische spionne Anne Chapman probeerde in Tramp eerst prins William te versieren, voordat ze - op een ander tijdstip - prins Harry rond haar vinger probeerde te draaien.

De club stuurde bovendien zelf de mysterieuze mededeling de wereld in dat ze “ook geestelijken entertainen”. De toenmalige hoofdredacteur van The Sunday Telegraph had de hoofdredacteur van de concurrerende The Sunday Times ervan beschuldigd de club te bezoeken met een prostituee. “Nachtclubs zijn geen plek voor hoofdredacteurs van kwaliteitskranten”, klonk het toen. “Want er is weinig kans dat je de aartsbisschop van Canterbury tegen het lijf loopt.” De eigenaars van Tramp dachten daar dus duidelijk anders over.

Corrigeer

Het beste van Enkel voor abonnees