Wim Opbrouck stapelt het werk op: “Ik kan meer dan enkel acteren, heb ik geleerd”

Wim Opbrouck stapelt het werk op: “Ik kan meer dan enkel acteren, heb ik geleerd”

Foto: vdb

Wim Opbrouck (50) zit dezer dagen zelden stil. Zijn productiehuis dat hij vorig jaar oprichtte, heeft het immers razend druk. Zo staat er een nieuw seizoen van Bake off Vlaanderen in de steigers, opnieuw met Opbrouck als presentator, en zitten er projecten voor het kleine én grote scherm in de pijplijn.

“We gaan alsmaar breder dan een culinaire show als Bake off”, zegt Opbrouck. “Denk aan projecten in de lijn van De bende van Wim. En we werken volop aan twee fictiereeksen en een speelfilm.”

Die film wordt al twee jaar voorbereid en is gebaseerd op de roman Het hout van Jeroen Brouwers, over misbruik door kloosterlingen in een pensionaat. “Ik ben er inderdaad al even mee bezig”, zegt Opbrouck. “Het scenario is klaar, en we kregen al financiële steun van het Vlaams Audiovisueel Fonds (VAF). Ik verzamel nu alle informatie over misbruik in de Kerk: gaande van alle Chileense bisschoppen die naar Rome werden geroepen tot het nieuwtje dat 90 procent van de Nederlandse priesters wist wat er stiekem gebeurde. Ik voel een grote behoefte om films te maken over onderwerpen die iets losmaken en die een maatschappelijk debat kunnen aanzwengelen. We willen met de film doen wat justitie niet meer kan. Veel zaken zijn verjaard, maar slachtoffers blijven kampen met de naweeën van het misbruik. Zij vinden dat de verhalen niet in de doofpot mogen verdwijnen.”

Tot 2022

Ook Opbroucks eigen carrière loopt als een trein. “Ik heb net een behoorlijk kalme periode achter de rug. Vroeger zou ik dan onzeker geworden zijn, maar dat is niet nodig. Er staan al projecten tot 2022 op de agenda. En op tv zie je me binnenkort in een aflevering van Twee tot de zesde macht. Ik maak graag televisie. Door een eigen productiehuis te starten, moet ik niet meer bij anderen gaan aankloppen met mijn ideeën. Ik wil poëtische, avontuurlijke programma’s maken. Door het zelf te doen, kan ik jonge startende mensen in het vak bovendien een goede omkadering bezorgen. Ik kan meer dan enkel acteren, heb ik geleerd.”

Corrigeer

NIEUWS

Het beste van Enkel voor abonnees