Geen Alejandro Pozuelo in de basis bij Genk: “Muizenissen in het hoofd”

Geen Alejandro Pozuelo in de basis bij Genk: “Muizenissen in het hoofd”

Foto: BELGA

Start Pozuelo of start hij niet? Dat was de vraag voor de topper Club Brugge-Genk. De Spanjaard liet in de Europese match tegen Slavia Praag nog maar eens zie hoe belangrijk is voor de leider, maar wil nog steeds weg. Clement hakte de knoop door: Pozuelo startte op de bank, Ingvartsen was zijn vervanger.

“Muizenissen in het hoofd”, verklaarde Clement in aanloop naar de wedstrijd tegen Club Brugge. Alejandro Pozuelo was niet klaar om te starten tijdens de topper. De Spanjaard had sinds zijn prima invalbeurt in Praag niet voluit kunnen trainen en had naar verluidt ook niet goed geslapen. Zijn telefoon had ook niet stilgestaan. Pozuelo probeert nog steeds zijn transfer van 8 miljoen euro naar Toronto te forceren, Genk weigert hem te laten gaan. Voor Genk en Clement blijft die vervelende zaak maar aanslepen. En het gaat ook punten kosten. Gisterenmiddag werd nogmaals duidelijk dat de leider érg afhankelijk is van zijn kapitein. Clement stelde wel dat Pozuelo zelf niet in staat was om 45 minuten te spelen, maar bij een 2-0 achterstand en het aftrappen van de tweede helft bracht de Genk-coach hem toch. Hij kon niet anders. Genk had tot dan helemaal niets gecreëerd en voetbalde inspiratieloos. Pozo to the rescue?

LEES OOK. Hebben Genk-fans nu toch genoeg van transfersaga Pozuelo? “Geen plaats voor valse kapiteinen”

Geen Alejandro Pozuelo in de basis bij Genk: “Muizenissen in het hoofd”
Foto: BELGA

Zover kwam het uiteindelijk niet. Ook met Pozuelo in de ploeg bleef Club veruit de beste ploeg (en kreeg het ook de beste kansen). Het moet wel gezegd: het is niet dat hij niet wil. Al vroeg tijdens de eerste helft ging Pozuelo plichtbewust opwarmen zonder morren. Dat duurde toch bijna 20 minuten lang (en ging gepaard met een groot fluitconcert van de Brugse fans). Meteen na zijn invalbeurt ging hij vaak de bal claimen, maar bevrijd spelen zoals donderdag ging blijkbaar niet. Op het uur gaf hij de bal na een goede snijdende actie in de Brugse zestien plots weg in de voeten van Wesley: het tekende het gebrek aan mentale frisheid. Met Pozuelo hoopte Clement om eindelijk kansen af te dwingen, maar tevergeefs.

Het is duidelijk dat er snel een definitieve oplossing moet komen tussen Pozuelo en Genk. Want deze situatie kan Genk ook de titel kosten als Pozuelo ongelukkig blijft en niet vertrekt. Het dossier weegt op de hele club. Tijdens de tweede helft pakten de meer dan 1.000 meegereisde Genk-fans uit met een opmerkelijk spandoek. “In Genk is geen plaats voor valse kapiteins. Glorie voor zij die strijden tot het einde.” Zoals het er nu naar uitziet na het verlies - en de prima prestatie - van Brugge zal Genk inderdaad nog flink moeten vechten om die eerste titel sinds 2011. Of dat met of zonder Pozuelo zal zijn, moet de komende dagen blijken.

LEES OOK (N+).ANALYSE. Voor Club Brugge is dit meer dan een hoopvolle zege

LEES OOK (N+).Pozuelo of Vanaken: wie zou jij kiezen? Zelfs 10 analisten zijn verdeeld: van “hype” tot “lichaamstaal”

Geen Alejandro Pozuelo in de basis bij Genk: “Muizenissen in het hoofd”
Foto: Photo News

Aflevering 9:Den beerschot en de schande van Popzuelo Beluister nu

Corrigeer

Het Nieuwsblad biedt meer dan 1.000 reeksen in 12 sporten aan. Zoek hierboven de uitslagen van uw favoriete club of surf naar onze uitslagenpagina.