1.800 Parijzenaars geëvacueerd voor ontploffing van bom uit Tweede Wereldoorlog

1.800 Parijzenaars geëvacueerd voor ontploffing van bom uit Tweede Wereldoorlog

Archieffoto. Foto: AFP

In Parijs zijn zondag bijna 1.800 mensen geëvacueerd en werd het openbaar vervoer sterk verstoord doordat op een werf een vliegtuigbom uit Wereldoorlog II werd onklaar gemaakt.

Het explosief werd gevonden op 4 februari, op een werf nabij de ring van Parijs in het noorden van de stad. De bom werd zondagochtend verplaatst en vervolgens in een vooraf gegraven gat geplaatst om het tuig tot ontploffing te brengen.

“De vernietigingsoperatie van de bom #PorteDeLaChapelle gebeurde zonder incidenten”, zei de politie op Twitter. Er waren twee veiligheidszones ingesteld op de plek waar de bom werd gevonden en daar waar ze tot ontploffing werd gebracht. Daarvoor werd een groot deel van de wijk Porte de La Chapelle geëvacueerd en werd het verkeer er beperkt.

Het ging om ongeveer 1.500 inwoners in de wijk Porte de La Chapelle in Parijs en 300 mensen in de naburige stad Saint-Denis. Beide gemeenten stelden scholen ter beschikking om de mensen op te vangen. De evacuatie startte zondag vroeg. Aan het eind van de ochtend konden de bewoners terugkeren naar hun woning.

Corrigeer

NIET TE MISSEN

POPULAIRE VIDEO'S

Het beste van Enkel voor abonnees