Van lezing Khalid Benhaddou over bezoek aan STAM tot volksspelen met EDUGO

Senior in Actie: senioren zijn klaar voor overvolle belevingsweek

Senior in Actie: senioren zijn klaar voor overvolle belevingsweek

Zo zag het slotevenement er vorig jaar uit Foto: Peter Esprit

Lochristi - Verveling zit er deze week niet in voor de Lootse senioren: om 10 uur maandagmorgen trappen ze hun belevingsweek 'Senior in Actie' af in LDC 't Fazantenhof, waar trouwens de meeste activiteiten doorgaan. Prof. Willem Van Cotthem, aimabel en schitterend verteller uit Zaffelare, komt de geïnteresseerden deze morgen onderhouden over 'Veerkracht', een thema dat hem met zijn vele projecten op het lijf geschreven is. Dagelijks zijn er een 5 à 7-tal activiteiten. Gaande van een bezoek aan het Gentse STAM, tot een lezing van Khalid Benhaddou, hoofdimam en nog zo'n begenadigd spreker. Zaterdag is er zoals jaarlijks het slotevenement, met de verkiezing van de Actieve Senior van 2019. Vorig jaar bereikte 'Senior in Actie' liefst 676 Lochristinaren.

Dertig activiteiten - vijf meer dan vorig jaar - op een week vereist heel wat organisatorisch talent én een beetje discipline van wie wil meedoen aan zoveel mogelijk activiteiten. Vandaag maandag zijn er ook bewegingsactiviteiten, een bezoek aan het STAM, en een sessie waarin een eigen schrift wordt ontworpen. Vanavond kan je de verkeersregels opfrissen in het dienstencentrum, niet onbelangrijk voor mobiele senioren.

Dinsdagochtend wordt er samen gezongen, wordt u ingewijd in moderne kunst (gekoppeld aan een later bezoek aan het SMAK), en is er een voorstelling van oud foto- en filmmateriaal in wzc Sint-Eligius. Beerveldenaren kunnen dat retromateriaal ook zien op woensdagavond in Sfeervelde, grootouders en kleinkinderen trekken dan naar de boerderij van Karin Verplancke, en natuurliefhebbers gaan wandelen met Peter Geers naar het Provinciaal Domein. Donderdag verkent Bert Vervaet ons eigen Lochristi met de senioren per bus. De wijkagent komt langs voor inbraakpreventie, en 's avonds is er de lezing van hoofdimam Khalid Benhaddou. Ongetwijfeld een van de boeiendste momenten van de week voor wie de Islam van dichterbij wil leren kennen.

Vrijdag zijn er volksspelen en gezelschapsspelen, in samenwerking met EDUGO en is er open les seniorengym. De cirkel is rond vrijdagavond, met de filmvoorstelling 'About Schmidt' rond het thema 'veerkracht', waar de week ook mee begonnen is.  Zaterdagochtend is er het slotevenement in 't Fazantenhof. Met aansluitend een alcoholvrije receptie, Tournée Minerale, weet u wel.

Alle gedetailleerde activiteiten en de modaliteiten vindt u via deze link. In principe zijn de inschrijvingen voor alle activiteiten al afgesloten. Wie nog meer info wenst of met een seniorenvraag achterblijft, kan terecht bij HIlde De Brabander, 09 326 97 76 is haar kantoornummer, privé hoort u haar op 0485 29 61 50.

Corrigeer

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio