Judoclub Nevele scoort medailles op de Belgische jeugdkampioenschappen

Kaat en Line Foto: JC Nevele

Deinze / Nevele - Judoclub Nevele mocht dit weekend met een gouden en een bronzen medaille op het Belgisch kampioenschap tevreden terugblikken op de jeugdkampioenschappen. Kaat Geers is Belgisch kampioen. Line Martens behaalde brons.

Provinciaal

Op 2 februari trok JC Nevele met 15 judoka’s, een historisch aantal, naar het provinciaal judokampioenschap in Aalter. Voor een aantal judoka’s was dit provinciaal kampioenschap ook hun eerste grote test. Met acht medailles en één vijfde plaats schreven zij clubgeschiedenis: Kaat Geers (U15): Goud, Line Martens (U15): Zilver, Lowie Chys (U15): Goud, Jona De Neve (U18): Brons, Ruben Van Hevel (U18): Brons, Ineke Schelstraete (U21): Brons, Tine Dewettinck (U21): Zilver, Bjorn Santens (U21): Brons en Arne Lips (U21): 5de plaats.

Vlaams

Tijdens het weekend van 9 en 10 februari namen de Nevelse judoka’s deel aan het Vlaams Kampioenschap in Tielt. Een podiumplaats op het Vlaams kampoenschap betekent meteen een ticket voor het Belgisch kampioenschap. Op het Vlaams kampioenschap behaalden zij drie medailles en één mooie 5de plaats: Kaat Geers (U15): Goud, Line Martens (U15): Brons, Lowie Chys (U15): Brons en Jona De Neve (U18): 5e plaats.

Belgisch

Op zaterdag 16 februari trok Lowie Ghys (U15) naar Antwerpen voor zijn eerste Belgische deelname. Met heel veel spanning begon hij aan zijn wedstrijd. Lowie verloor zijn voorronde en werd doorverwezen naar de herkansing. Op weg naar het brons kon Lowie zijn eerste wedstrijd mooi met Ippon winnen, maar in de kleine finale moest Lowie de betere in zijn tegenstander erkennen. Een vijfde plaats en een mooie leerrijke eerste BK ervaring.

Zondag 17 februari was het de beurt aan Line Martens en Kaat Geers op het Belgisch kampioenschap. Beide meisjes kampten in de categorie tot -36 kg. Kaat, die dit jaar reeds al haar wedstrijden wist te winnen, was ook op dit BK de sterkste.  Vol overtuiging en met veel power wist ze de finale te behalen. De finale was best spannend, waarbij Kaat al snel voor kwam met wazari. Beide meisjes waren gewaagd aan elkaar. Dertig seconden voor het einde van de wedstrijd scoorde haar tegenstander en stonden ze terug gelijk.  De wedstrijd werd beslist in de laatste seconden toen haar tegenstander een derde strafpunt kreeg. Het goud is dus binnen. Kaat is pas sinds januari U15 en weet nu reeds de Belgische titel te behalen.

Line was vrij geloot voor haar eerste wedstrijd. In de tweede ronde kwam ze direct uit tegen clubgenote Kaat Geers. Kaat was te sterk en Line werd doorverwezen naar de herkansing voor het brons. In de kamp voor het brons wist Line overtuigend te winnen met een mooie linkse Koshi Guruma en een houdgreep. Brons dus voor Line.

Kristof Van de Putte, hoofdtrainer JC Nevele: ‘17 jaar na Kim Demuynck behaalt onze club terug een gouden medaille op het BK.  Kaat treedt met haar gouden medaille in de voetsporen van Kim Demuynck, die drie Belgische medailles wist te behalen: goud in 2002, brons in 2004 en zilver in 2005. Onze club heeft dus best een mooie reputatie op het vlak van resultaten bij de dames.  Ook in 2010, 2015 en 2017 behaalden we met Léonie Lejon Belgische deelnames.’

‘Het behalen van deze succesvolle resultaten op de jeugdkampioenschappen ligt enerzijds bij het harde trainingswerk van onze jonge judoka’s en anderzijds in de kwalitatieve jeugdwerking van onze club. Onze club werd dit jaar ook door de Vlaamse Judofederatie beloond met het gouden kwaliteitslabel voor haar jeugdwerking. Met een kleine 150 leden heeft judoclub Nevele nog heel wat potentieel om komende jaar nog mooie resultaten neer te zetten bij de jeugd,’ besluit Kristof.

Corrigeer

Doe de stemcheck van Het Nieuwsblad en ontdek met welke partij jij het best overeenkomt.

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio