Dit is echte liefde! Vriendin Oliver Naesen staat klaar voor haar held in het verre Oman

Dit is echte liefde! Vriendin Oliver Naesen staat klaar voor haar held in het verre Oman

Hoe prettig moet het zijn om in de hitte van Oman gesteund te worden door je vriendin? Heel prettig, moet ook Oliver Naesen toegeven nadat hij aan de finish in Qurayyat werd opgewacht door vriendin Dorien, mama Lieve en neef Filip.

LEES OOK. Lutsenko alweer de beste in Oman, Van Avermaet spurt naar derde plaats

Oliver Naesen is sterk bezig in de Ronde van Oman. Gisteren eindigde hij in Al Bustan als vijfde en vandaag werd hij zevende op de zware aankomst in Qurayyat. Aan de finish werd hij opgewacht door vriendin Dorien. Samen met Lieve, de mama van Oliver, en diens neef Filip (die werkt in Qatar en de perfecte gids is) verblijven ze enkele dagen in Oman.

“We arriveerden gisterenmorgen”, aldus Dorien. “Ik had nog veel overuren staan en heb enkele dagen vakantie genomen. Oman is een mooi land en ik wilde hier echt eens naartoe komen. Daarom heb ik een heel programma uitgestippeld want ik wil in vier dagen zoveel mogelijk plaatsen bezoeken. Nu ga ik bijvoorbeeld nog een kamelentocht doen. AG2R heeft ervoor gezorgd dat ik in hetzelfde hotel kan slapen als Olli. Dat vind ik echt tof. Donderdag vlieg ik terug, want vrijdag moet ik opnieuw werken.”

“Dit motiveert wel om het goed te doen”

“Dat is wel plezant dat ze hier zijn”, aldus Oliver Naesen. “Er staan hier amper supporters. Als er dan twee mensen voor jou naar hier zijn gekomen, dan motiveert dat wel om het goed te doen.”

De slotklim naar Qurayyat, 2,8 km aan 6,5 procent, was niet van de poes. Toch finishte klassiek specialist Naesen als zevende en dat stemde hem tevreden. “Ik wilde hier in Oman de benen testen, zien of ik progressie had gemaakt in vergelijking met twee jaar geleden en dat is me toch goed gelukt. Ik heb twee dagen op rij een mooie uitslag gereden. Ik hoopte gisteren om mee te zijn en dat lukte. Vandaag hoop je dat opnieuw, maar dacht ik kansloos te zijn. Als je dan een zevende plek behaalt, mag je toch wel tevreden zijn. Dit was een goede generale repetitie voor de klassiekers.”

De slotklim werd twee keer bedwongen. Bij de eerste passage zat Naesen niet in het eerste peloton. “Klopt, ik had me hier in Oman niet aan waaiers verwacht en zat een beetje achteraan het peloton te keuvelen. Plots spatte het uiteen, maar uiteindelijk hebben we dat nog rechtgezet met de ploeg. Op die slotklim was ik wel mee vooraan en had de ploeg me heel goed afgezet waardoor ik iets gemakkelijker omhoog reed en goed die klim kon indelen. Maar uiteindelijk ga je dan toch in het rood. Ik viel even aan, op 500 meter, maar Lutsenko sprong me meteen voorbij en ik kon hem niet volgen. Meer dan deze ereplaats zat er niet in.”

Corrigeer


Het Nieuwsblad biedt meer dan 3.000 reeksen in 28 sporten aan. Zoek hierboven de uitslagen van uw favoriete club of surf naar onze uitslagenpagina.