17-jarige vriendin van slachtoffer ook gewond

Meisje (16) zwaargewond bij steekpartij aan station in Mol, 19-jarige vrouw opgepakt

Antwerpen / Mol -

Bij een steekpartij aan het station in Mol is een meisje van 16 jaar maandagavond zwaargewond geraakt. Haar 17-jarige vriendin raakte lichtgewond. De politie pakte een 19-jarige vrouw als verdachte op.

Volgens de eerste vaststellingen werden de verwondingen toegebracht met een aardappelmesje. De hulpdiensten waren snel ter plaatse. De 16-jarige, die in de buik werd gestoken, werd met spoed overgebracht naar het ziekenhuis. De verwondingen zijn ernstig, maar het meisje is niet in levensgevaar. Het tweede slachtoffer, een meisje van 17, kwam er met lichte verwondingen vanaf.

“Verder onderzoek moet uitwijzen wat er precies gebeurd is”, zegt een woordvoerder van de lokale politie Mol. Vast staat dat rond 17.45 uur ruzie is ontstaan in een groepje van vier personen. “Het gaat om twee meerderjarige en twee minderjarige meisjes. Volgens de eerste vaststellingen waren die geen onbekenden voor elkaar.”

Tijdens de ruzie is een mes getrokken. Eén van de twee meerderjarige groepsleden werd ter plaatse opgepakt. De tweede was gisteravond nog voortvluchtig, maar haar identiteit is bekend.

“De vaststellingen zijn volop aan de gang”, meldt de politie. “De getuigen worden verhoord en er wordt ook nagegaan of de camera’s die in de buurt hangen kunnen helpen na te gaan wat er precies is gebeurd.”

Zowel de minderjarige slachtoffers als de meerderjarige betrokkenen zijn afkomstig uit de regio Mol.

Corrigeer

IN HET NIEUWS

Verkiezingen in jouw gemeente:

POPULAIRE VIDEO'S

Het beste van Enkel voor abonnees