Klimaatspijbelaars Anuna en Kyra schrijven boek

Klimaatspijbelaars Anuna en Kyra schrijven boek

Anuna en Kyra Foto: BELGA

Brussel -

Anuna De Wever en Kyra Gantois, de twee Vlaamse meisjes die in België het jongerenklimaatprotest in gang zetten, werken aan een boek. In “Wij zijn het klimaat. Een brief aan iedereen” willen de jonge klimaatactivistes naar eigen zeggen de hand uitsteken naar onder andere politici en beleidsmensen, maar ook naar hun leeftijdsgenoten en naar alle volwassenen. Dat meldt de uitgeverij De Bezige Bij, die het werk uitgeeft.

Het boek, dat op 8 maart verschijnt, werd opgetekend door Jeroen Olyslaegers en telt 64 pagina’s. De paperback zal 8,99 euro kosten. Voor elke euro opbrengst van deze uitgave gaat de helft naar Youth for Climate, zo laat de uitgeverij weten.

De 17-jarige Anuna en de 19-jarige Kyra riepen in januari alle Belgische jongeren op om elke donderdag te spijbelen en naar Brussel te trekken om actie te voeren. Op de eerste actiedag, op 10 januari, kwamen zo’n 3.000 scholieren af. Dat deelnemersaantal groeide elke week gestaag, met op 24 januari een recordopkomst van 35.000 jongeren. Ook nu nog tekenen op de donderdagse afspraak vlot 10.000 klimaatspijbelaars present.

De inspiratie haalden de meisjes bij Greta Thunberg. Het Zweedse meisje uit Stockholm spijbelt elke vrijdag om een hele dag met een spandoek voor het Zweedse parlement te gaan zitten om zo te ijveren voor een beter milieu.

Klimaatspijbelaars Anuna en Kyra schrijven boek
Foto: BELGA
Klimaatspijbelaars Anuna en Kyra schrijven boek
Foto: BELGA
Corrigeer

IN HET NIEUWS

Verkiezingen in jouw gemeente:

POPULAIRE VIDEO'S

Het beste van Enkel voor abonnees