Acht voetbalclubs krijgen financiële steun van Fonds Jo Vanhecke om “sociale cohesie te versterken”

Acht voetbalclubs krijgen financiële steun van Fonds Jo Vanhecke om “sociale cohesie te versterken”

kaagentfdn Foto: twitter@

Acht voetbalclubs, waaronder Club Brugge, Zulte Waregem, AA Gent en OH Leuven, krijgen financiële hulp van het Fonds Jo Vanhecke. Er wordt 42.000 euro verdeeld onder projecten die de sociale cohesie via het voetbal versterken.

Het Fonds Jo Vanhecke werd in 2015 opgericht en wil de maatschappelijk rol van voetbal stimuleren. Het is ondergebracht bij de Koning Boudewijnstichting, die de laureaten dinsdag bekendmaakte.

Het gaat om acht projecten in voetbalclubs die kwetsbare mensen opnemen in de club, de buurt betrekken of een veilige, gezellige sfeer rondom het voetbal creëren. Het Fonds Jo Vanhecke geeft een financieel duwtje in de rug van 3.000 tot 7.500 euro. Het gaat om vijf initiatieven in Vlaanderen en drie in Wallonië.

Onder de profclus is er steun voor Club Brugge (5.000 euro), Zulte Waregem (7.500 euro), AA Gent (5.000 euro) en OH Leuven (7.500 euro). Club zette de straatvoetbalcompetitie Community Champions op met 12 teams uit kansarme wijken in Brugge. Essevee voert actief campagne voor drugsvrije tribunes en omgeving voor jongeren. In de omgeving van de Ghelamco Arena ondernemen community coaches van AA Gent allerlei initiatieven die de sociale cohesie van de buurt verbeteren. OH Leuven voorziet dan weer Nederlandse lessen en loopbaanbegeleiding voor hun eigen vluchtelingenploeg ‘OHL World Team’.

Ook het project van verregaande supportersparticipatie bij Lyra-Lierse (3.000 euro), de huiswerkklassen en andere initiatieven van ROC Charleroi (4.000 euro), de ACFF-challenge van gewezen Rode Duivel Mbo Mpenza (6.000 euro), en het integratieproject van maatschappelijk kwetsbaren van voetbalclub Aywaille (4.000 euro) werden uitgekozen.

Aflevering 9:Den beerschot en de schande van Popzuelo Beluister nu

Corrigeer

Het Nieuwsblad biedt meer dan 1.000 reeksen in 12 sporten aan. Zoek hierboven de uitslagen van uw favoriete club of surf naar onze uitslagenpagina.