Tot twaalf mensen vast onder sneeuw na lawine in Zwitserland

Tot twaalf mensen vast onder sneeuw na lawine in Zwitserland

Lawine in Zwitserland sleurt meerdere mensen mee (themabeeld) Foto: Shutterstock

Bij de lawine in het Zwitserse Crans-Montana zijn minstens vier mensen gewond geraakt, zo heeft het hoofd van de reddingsoperatie, Christian Varone, dinsdag gezegd. Wellicht liggen nog verschillende mensen bedolven onder de sneeuw.

Crans-Montana is een populair ski-oord in het kanton Wallis (Valais) in de Zwitserse Alpen. De lawine heeft zich om 14.20 uur voorgedaan op de Kandahar-piste ter hoogte van de Passage du Major op 2.500 meter hoogte. De lawine was meer dan 800 meter lang en 100 meter breed. Het is het hoogste gebied van het skistation waar skiën mogelijk is.

Tot nu toe zijn vier gewonde overlevenden gevonden, van wie één er erg aan toe is. Mogelijk liggen nog andere mensen onder de sneeuw.

Meer dan 240 mensen, onder wie ook soldaten, werken mee aan de zoek- en reddingsactiviteiten die blijven aanhouden, aldus de politieman.

Zeldzaam

Op een schaal van 1 tot 5 was het risico op een lawine als 2 ingeschaald. Dat er zich een lawine op een gemarkeerde piste voordoet is zeer zeldzaam want zo een natuurgeweld treft meestal zones buiten een piste.

Tot twaalf mensen vast onder sneeuw na lawine in Zwitserland
Foto: EPA-EFE

Play

bekijk ook

Zwitsers restaurant bedolven door lawine

Spectaculaire beelden: lawine dondert van bergflank

Echt mirakel: jongen na 40 minuten levend (!) gered uit lawine

Corrigeer

NIET TE MISSEN

POPULAIRE VIDEO'S

Het beste van Enkel voor abonnees