Hun kinderen kregen slaag op speelplaats van woeste vader, maar daar laten ouders het niet bij

Zelzate -

Enkele ouders van leerlingen van het Technisch Instituut Sint-Laurens bereiden een klacht voor tegen de man die op 25 januari hun kinderen sloeg. Een slachtoffer liep daarbij een hersenschudding op en kon een week niet naar school.

De beelden van de vechtpartij gingen eerder deze maand heel Vlaanderen rond. De vader en de broer van een leerlinge van het Technisch Instituut Sint-Laurens stormden tijdens de middagpauze de speelplaats van de school op en timmerden enkele leerlingen in elkaar.

Het incident speelde zich af op vrijdag 25 januari op de speelplaats van de school. Een leerlinge zou haar vader opgebeld hebben na een uit de hand gelopen sneeuwballengevecht, waarop een vijftal leerlingen van de tweede graad klappen kregen van vader en zoon.

Hersenschudding

Volgens de school “dreigde het uit de hand te lopen en moest de politie ter plaatse komen”, maar volgens onze informatie liep het zaakje wel degelijk uit de hand. Een leerling verloor even het bewustzijn en moest braken. Een dokter stelde vast dat hij een hersenschudding had opgelopen door de slagen op onder meer zijn hoofd. “De vechtersbazen werden gescheiden door de politie en werden meegenomen voor verhoor. De lessen konden gewoon doorgaan. Uiteraard betreurt onze school het incident”, klonk het bij de school.

School mee aansprakelijk?

Advocaat Frank Scheerlinck bereidt nu in naam van enkele ouders een klacht met burgerlijke partijstelling voor, al zeker tegen de vader die de slagen uitdeelde. “Enkele leerlingen werden slachtoffer van ongeziene agressie”, aldus Scheerlinck. Hij vraagt zich ook af of de school deels mee moet opdraaien voor de schade. “De school moet een veilige omgeving zijn, waar leerlingen een belangrijk deel van hun opvoeding krijgen. Het feit dat iemand zomaar die speelplaats kan oplopen en enkele leerlingen in elkaar kan slaan, baart me zorgen. Een school heeft ook een zekere toezichtplicht om de veiligheid van de leerlingen te garanderen”, zegt Scheerlinck.

Corrigeer

Doe de stemcheck van Het Nieuwsblad en ontdek met welke partij jij het best overeenkomt.

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio