Voor 10.000 euro materiaal gestolen uit bestelwagen loodgieter Wannes (35): “Gelukkig willen collega’s me helpen”

Voor 10.000 euro materiaal gestolen uit bestelwagen loodgieter Wannes (35): “Gelukkig willen collega’s me helpen”

De dieven haalden de bestelwagen van Wannes compleet overhoop. Foto: kvo

Deerlijk / Waregem -

Wannes Dewilde (35) uit Waregem beleeft een financieel drama. Toen de zelfstandige loodgieter dinsdagochtend zijn dochtertjes naar school wou brengen, merkte hij dat zijn bestelwagen was leeggeroofd. “De daders namen enkel het modernste materiaal mee: goed voor zeker 10.000 euro.”

Boormachines, presmachines, viseuzes... : alles wat nieuw en modern is, namen de dieven mee. “Mijn wagen stond bij mijn woning in de Ingooigemstraat geparkeerd. Toen ik dinsdagochtend mijn tweeling van vier jaar oud naar school wou brengen, merkte ik dat de schuifdeur niet helemaal gesloten was. Toen ik ze opendeed, zag ik de lege dozen van mijn machines liggen: bijna alles was weg”, zegt Dewilde. Bijna alles, want het minder modern materiaal in de bestelwagen lieten ze liggen. “Een schijfmachine die je nog moet aansluiten met een kabel lieten ze liggen, maar de twee nieuwe machines die ik vorige week kocht, zijn weg. Net als zoveel andere machines. Ze wisten heel goed welk materiaal iets waard is en wat niet. Er is zeker voor 10.000 euro gestolen.”

Meer slachtoffers

Braaksporen zijn er niet, volgens Dewilde werd de deur geforceerd met een ijzeren draad. “Dit is echt een slag in het gezicht van een jonge zelfstandige. Volgende week mag ik aan een opdracht beginnen waar ik insta voor de afwerking in 19 appartementen. Ik probeer nu via mijn leveranciers snel aan materiaal te raken en gelukkig helpen collega-loodgieters me door hun materiaal uit te lenen.”

Verzekerd voor al het materiaal is Dewilde niet. “Zo’n verzekering is niet betaalbaar. Net omdat er gemakkelijk mee ‘gefoefeld’ kan worden. Wanneer een machine kapot is, kan je je verzekeraar wijsmaken dat ze gestolen is. En net daarom zijn die verzekeringen, vertelde mijn verzekeraar me vanochtend nog, zo duur.”

De jonge loodgieter is niet het enige slachtoffer. Diezelfde nacht werd amper vijftig meter ingebroken in een bestelwagen van een schrijnwerker. Ook daar werd voor duizenden euro’s aan materiaal buitgemaakt, zo bevestigt de politie. De dieven gingen ervandoor met onder meer slijpschijven, wipzagen en plintzagen. In het centrum van Deerlijk zijn in de nacht van vrijdag op zaterdag drie personen op heterdaad betrapt tijdens het plegen van inbraken in bestelwagens. De politie kon twee van hen aantreffen met gestolen goederen en arresteerde hen.

Corrigeer

Doe de stemcheck van Het Nieuwsblad en ontdek met welke partij jij het best overeenkomt.

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio