Zuidpark krijgt wandelvoetbalclub

Zuidpark krijgt wandelvoetbalclub

Foto: RR

Gent -

Na Nieuw Gent krijgt ook de wijk aan de Zuid een wandelvoetbalclub voor 65-plussers. KAA Gent Foundation start dit jaar een nieuwe werking op en krijgt daarvoor 20.000 euro van de Stad.

De wandelvoetbalclub komt er in het kader van de oprukkende vergrijzing in Gent. 1 op 5 Gentenaars is ouder dan 65, in de omgeving rond de Zuid loopt dat zelfs op tot een kwart. De groep 80-jarigen wordt ook alsmaar groter.

“Uit een bevraging van de buurt blijkt dat een groot aantal ouderen in de wijk bijzonder weinig sociale contacten heeft”, zegt bevoegd schepen Rudy Coddens (SP.A). “Die signalen krijgen we ook van de wijkgezondheidscentra. Eigenlijk zou de buurt baat hebben bij een eigen lokaal dienstencentrum. Maar dat kan je op korte termijn niet zomaar inrichten. Daarom organiseren we met de wandelvoetbalclub al een eerste plek tot ontmoeting.”

Obesitas

De wandelvoetbalclub moet leiden tot meer toenadering tussen jong en oud en de kans op obesitas bij oudere Gentenaars verkleinen.

In Nieuw Gent zijn de ‘wandelvoetballers’ HT Gantoise Legends enorm succesvol. Wandelvoetbal is een variant van voetbal met specifieke regels voor senioren. Zo is het verboden om te lopen.

Corrigeer

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio