Bizar incident: koppel op weg naar kliniek krijgt schuifdak op hun hoofd

Aurel Vermote vermoedt dat iemand vanop een brug iets naar beneden gooide. Foto: sbr

Wevelgem / Moorslede -

Een koppel uit Moorslede beleefde maandag een hachelijk avontuur op de A19 in Gullegem. Toen Aurel Vermote zijn vrouw Betsy naar het ziekenhuis bracht, viel het schuifdak plots aan diggelen op hun hoofd.

Aurel Vermote (78) en Betsy Schoutteten (75) waren maandagochtend om 9 uur onderweg naar het AZ Groeninge in Kortrijk, waar Betsy een afspraak had voor een onderzoek. Het koppel reed de A19 in Menen op en volgde de snelweg richting de R8 in Kortrijk. Maar net toen ze onder de laatste brug waren gereden, die van Gullegem, gebeurde een incident dat veel slechter had kunnen aflopen.

“Ik hoorde een bonk en plots viel het dak op ons hoofd”, zegt Aurel. “We wisten niet wat er gebeurde en voor we het goed en wel beseften, waren we al een kilometer verder, want we konden daar onmogelijk stoppen.”

Helemaal versplinterd

Het panoramisch dak van de Kia Venga was helemaal versplinterd. Aurel en Betsy kwamen er zonder grote verwondingen vanaf, maar Aurel bloedde wat aan het hoofd door enkele schrammen die hij opliep door de scherven.

Na de afspraak bij de dokter keerde het koppel huiswaarts om aangifte te doen bij de politie. “Door de wind die naar binnen sloeg, kon ik maximaal 70 km per uur rijden”, zegt Aurel. “Ik heb nog eens goed gekeken naar de brug, maar zag nergens een aanwijzing dat er iets was losgekomen. Er reed ook geen vrachtwagen voor ons waar iets van afgevallen kan zijn.”

Kleine steen

De man vermoedt daarom dat iemand iets van de brug naar beneden gooide. Wat en wie precies is onduidelijk, want het voorwerp is niet gevonden en Aurel heeft niemand gezien. “Volgens de politie ketste het voorwerp wellicht af op het raam”, zegt Aurel. “Zelfs een kleine steen kan al een serieuze impact hebben. Mensen die zoiets van een brug gooien, beseffen niet wat de gevolgen zijn. Gelukkig kregen we het niet door de voorruit of het was veel slechter afgelopen.”

Financiële domper

Voor het koppel is het bizarre voorval ook een financiële domper. Aurel kocht zijn Kia pas twee jaar geleden en reed er nog maar 7.000 kilometer mee. “Omdat ik nog nooit een ongeval heb gehad, heb ik mijn omniumverzekering na een jaar stopgezet. Sinds januari ben ik niet meer verzekerd voor zulke schade en natuurlijk gebeurt het dan net nu. Het zal 1.000 euro kosten om het te dak te laten herstellen.”

Corrigeer

Doe de stemcheck van Het Nieuwsblad en ontdek met welke partij jij het best overeenkomt.

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio