Dit is een exclusief artikel voor jou.

Dit exclusieve artikel lezen? Doe het gratis >
Corrigeer
Het Nieuwsblad camera closecorrect down facebook gplus nextprevquote share twitter video

Ook provincie negatiefover bouw windturbines

Kruibeke/Temse

-

Na de gemeentebesturen van Temse en Kruibeke geeft nu ook de provincie een negatief advies voor de bouw van drie windmolens op de grens van Kruibeke en Temse.

De plannen voor de bouw van drie nieuwe windturbines in Kruibeke (één turbine) en Temse (twee) liggen al een tijd op tafel, maar niet iedereen is er voorstander van. Tegenstanders van de plannen bundelden de krachten in actiegroep Tegenwind en verzamelden eind vorig jaar bijna drieduizend bezwaarschriften. Die werden ingediend bij de gemeentebesturen van Kruibeke en Temse, die op hun beurt een advies moesten geven aan de provincie. Temse besliste meteen om een negatief advies in te dienen en Kruibeke diende in eerste instantie geen advies in, maar keerde op zijn stappen terug en het nieuwe gemeentebestuur gaf wat later toch een negatief advies.

Ook het provinciebestuur heeft zopas een negatief advies afgeleverd. “Dat advies kwam er omdat de windmolens buiten de zogenaamde zoekzone zouden worden gebouwd en omdat er geen milieueffectenrapport (MER) werd opgemaakt”, zegt gedeputeerde Riet Gillis (Groen). “De aanvragers kunnen nu opnieuw een dossier indienen mét MER en bekijken of de windmolen binnen een zoekzone kan gezet worden.” (dvk)

Het beste van Enkel voor abonnees