Jason Denayer krijgt uitstekende punten na sterke wedstrijd tegen Barcelona: “Mister Proper alias Denayer”

Jason Denayer krijgt uitstekende punten na sterke wedstrijd tegen Barcelona: “Mister Proper alias Denayer”

Foto: AFP

FC Barcelona kon dinsdag niet scoren tegen Olympique Lyon in de achtste finales van de Champions League. De heenwedstrijd in Frankrijk eindigde dan ook op 0-0. Jason Denayer was een van de sterkhouders bij Lyon.

Negentig minuten lang hadden Lionel Messi en Luis Suarez het allesbehalve onder de markt tegen de defensie van de Franse club. Denayer en zijn compagnon Leo Dubois hadden een begenadigde dag en zorgden er samen met doelman Anthony Lopes voor dat Barça niet tot scoren kwam. Dat leverde onze landgenoot dan ook uitstekende punten op in de Franse pers.

Van France Football kreeg Denayer een 7/10. Enkel Dubois en Lopes deden even goed. “Mister Proper alias Denayer”, kopte het magazine. “Hij loopt een beetje nonchalant. Maar tegen Messi en co. was enkel zijn loopje nonchalant. Bij elk gevaar rond de zestien van Lyon domineerde Denayer. Letterlijk. In luchtduels en met het perfect lezen van de meeste passes. Bij verschillende aanvallen greep hij goed in. Een zeer sterke wedstrijd van de Belgische verdediger, zoals zijn reputatie sinds zijn aankomst.”

Bij RMC Sport was Denayer ook Man van de Match en kreeg hij zelfs een 8/10. “Denayer de patron”, aldus RMC. “Wanneer Lyon geen doelpunt incasseerde tegen Barcelona, was dat vooral te danken aan hem. Voor een onberispelijke Anthony Lopes speelde Denayer een topmatch in de Champions League. De 23-jarige verdediger stopte verschillende aanvallen en werkte veel ballen weg. Met de voeten, het hoofd en zelfs zijn heup. De Belg gaf nooit toe, ook niet tegen het genie Messi, de ondeugende Suarez en de dribbels van Dembélé. Hij bevestigde zijn potentieel op het allerhoogste niveau nadat hij al sterk bezig was in de Ligue 1.

Jason Denayer krijgt uitstekende punten na sterke wedstrijd tegen Barcelona: “Mister Proper alias Denayer”

Ook bij L’Equipe kreeg onze landgenoot een 8/10. “Hij was lange tijd onzeker door pijn aan de adductoren en werd meteen onder handen genomen door de snelle Ousmane Dembélé. Maar hij was er klaar voor en gedurende de wedstrijd kwam zijn kwaliteit boven door zijn positiespel, waardoor hij verschillende kansen en gevaarlijke passes kon onderscheppen.”

Ook op Twitter kreeg Denayer veel lof:

Aflevering 9:Den beerschot en de schande van Popzuelo Beluister nu

Corrigeer

Het Nieuwsblad biedt meer dan 1.000 reeksen in 12 sporten aan. Zoek hierboven de uitslagen van uw favoriete club of surf naar onze uitslagenpagina.