Paard en ruiter verzamelen op Flanders Horse Expo

Paard en ruiter verzamelen op Flanders Horse Expo

Foto: if

Gent - Van vrijdag 22 tot en met zondag 24 februari vindt in Flanders Expo de ondertussen al twaalfde editie van Flanders Horse Expo plaats. De driedaagse beurs, die de afgelopen jaren zo'n 25.000 bezoekers trekt is niet enkel een verkoopbeurs voor alles wat met paard, pony en ruiter te maken heeft, maar groeide jaar na jaar uit tot een evenement met zowel demonstraties, sportwedstrijden als shows. Een aantal partners van Flanders Horse Expo zetten ook in op technologie, veiligheid en welzijn van het paard en doet dat met computerapplicaties die het gedrag van paarden monitoren.

Binnen de Hogeschool Gent loopt een project Horseback waarbij onderzoekers en studenten dierenzorg in het kader van een project diermanagement op diverse manieren aan de slag gaan om de training van sportpaarden te optimaiseren. Dat gebeurt ondertussen door zo exact mogelijke metingen van paarden (ook met 3D-technieken) en met apps die de druk van het zadel en het effect van het zadel op het paard tot in het detail meten. De app is ontwikkeld door een Nederlands bedrijf en de afdeling agro-biotechnologie, onderzoek  van HoGent werkt mee om die toepassing, die het welzijn van het paard kunnen helpen verbeteren, bij het paardensportpubliek bekend te maken. HoGent doet dat door oproepen via hun Facebookpagina Horse Gent, en studenten  van HoGent helpen tijdens Flanders Horse Expo mee aan diverse demonstraties.

Cowboys

Tijdens Flanders Horse Expo vinden ook diverse shows plaats: die gaan van dressurewedstrijden over cowboysraces rond metalen tonnen en palen, tot horse-ball op pony's. Er zijn ook diverse activiteiten waar kinderen kunnen aan deelnemen.

Flanders Horse Expo. Van vrijdag 22 tot en met zondag 24 februari. Alle details op de site van het evenement.

 

 

 

Corrigeer

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio