Overvaller die zaakvoerster van bakkerij neerstak geeft zichzelf aan

Overvaller die zaakvoerster van bakkerij neerstak geeft zichzelf aan

Foto: BFM

Wilrijk / Antwerpen -

De Antwerpse politie heeft een man opgepakt in het kader van een brutale overval in een bakkerij in Wilrijk van maandagochtend. De twintiger bekende de feiten en gaf ook toe dat hij betrokken was bij een andere gewelddadige diefstal.

Maandagochtend was een man met een mes bakkerij Nadia in de Jules Draeyersstraat in Wilrijk binnengestapt. Hij stak de zaakvoerster in de hals en vluchtte weg met de inhoud van de kassa. De vrouw werd overgebracht naar het ziekenhuis, maar verkeerde niet in levensgevaar. “Eén centimeter naar links en haar halsslagader was geraakt. Dan had ze het waarschijnlijk niet kunnen navertellen”, zei haar vader Theo (62), de eigenaar van bakkerij Nadia.

De politie had al snel een verdachte op het spoor, en voerde dinsdagnamiddag samen met de arrestatie-eenheid een huiszoeking uit bij de man thuis. “Hij werd niet aangetroffen, maar kwam zich ’s avonds wel aangeven bij de politie”, klinkt het. “De 25-jarige man bekende de feiten in de Jules Draeyersstraat en een eerdere gewelddadige diefstal bij een 77-jarige dame op het Kiel op 14 februari.”

Hij werd woensdag voorgeleid bij de onderzoeksrechter en blijft aangehouden.

Overvaller die zaakvoerster van bakkerij neerstak geeft zichzelf aan
Foto: BFM
Corrigeer

Doe de stemcheck van Het Nieuwsblad en ontdek met welke partij jij het best overeenkomt.

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio