Mayron (8) beleeft “tofste verjaardag ooit” dankzij limousine uit allerlaatste Partybox Kiwanis

Voor de laatste Partybox van Kiwanis mochten Mayson en zijn vrienden rondtoeren in een limousine. Foto: djr

Wervik -

Twee jaar lang bezorgden de leden van Kiwanis Young Professionals Wervik kinderen de verjaardag van hun leven. Het project houdt nu op, maar Mayron (8) had het geluk de laatste partybox te mogen ontvangen. “Mijn tofste verjaardag ooit!”

De muziek op het maximum door de boxen laten knallen, klinken met de coupes kinderchampagne en luidkeels zingen. En dat op de achterbank van een échte limousine. Mayron waande zich even de koning te rijk. Zijn achtste verjaardag werd er alvast een om nooit te vergeten.

Dankzij Kiwanis Young Professionals Wervik beleefde hij dé namiddag van zijn jonge leven. Twee jaar geleden riepen ze de Partybox in het leven. “We zagen dat heel wat kinderen geen volwaardig verjaardagsfeest vierden en dus niet de cadeautjes en aandacht kregen die ze verdienden. Daarom wilden we telkens een kind en vijf vriendjes gelukkig maken”, zegt Bert Vangheluwe.

Van sportkar naar limousine

Kinderen konden een tekening maken en daaruit werden dan enkele gelukkigen geloot die een Partybox kregen, de anderen kregen alsnog een verjaardagskaart. Het eerste jaar was de Partybox effectief een doos, het volgende jaar gingen ze een stap verder. “We zagen dat het nog altijd een drempel was om dat thuis te doen. Of het huis was weinig versierd of kindjes zagen dat niet zitten. Dan zijn we maar op verplaatsing gegaan om zelf voor een feestje te zorgen”, weet Stijn Vangheluwe.

Zo was dat de eerste keer met sportkar. “Die kinderen waren niet kalm te krijgen”, lacht Stijn. “Ik heb moeten dreigen dat ze met een gewone auto naar huis zouden moeten gaan. Bij het terugvoeren heb ik waarschijnlijk elke straat van de stad ingereden omdat ze mij telkens lieten omrijden.”

Voor Mayron werd het geen sportkar, maar een luxueuze limousine, waarna hij nog een middag mocht knutselen. Hij liet het zich alvast welgevallen. “Dit is mijn tofste verjaardag ooit”, glunderde hij geflankeerd door zijn vriendjes. “We hebben liedjes gezongen, gefeest en champagne gedronken. Het was echt heel leuk.”

Voor de Kiwanis van Wervik was het na 24 edities een afsluiter in schoonheid. “Het was altijd heel tof om dat enthousiasme te zien”, klinkt het. “Als je die kinderen dan later nog eens terugzag, kreeg je spontaan een knuffel. Voor hen doe je het.”

De Partybox maakt nu plaats voor iets anders. “We moeten ons budget nog wat schikken, maar bijvoorbeeld het Knuffelkamp, het BK Boccia en het project Kijk, ik fiets gaan sowieso weer door.”

Corrigeer

Doe de stemcheck van Het Nieuwsblad en ontdek met welke partij jij het best overeenkomt.

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio