Ooievaars keren na zes maanden terug naar Planckendael: “En ze brachten de lente mee”

De verzorgers in dierenpark Planckendael laten vandaag verheugd weten dat hun ooievaars zijn teruggekeerd. De dieren overwinterden in het warme zuiden, en brachten duidelijk een deel van dat warme weer met zich mee.

“De ooievaars zijn terug in het land. Na 6 maanden overwinteren in warmere oorden is de grootste ooievaarskolonie van België terug thuis in ZOO Planckendael”, zo schrijft het dierenpark. “En het moeten niet altijd baby’s zijn, dit jaar brachten de ooievaars de lente mee! Wat zijn we blij dat we hen opnieuw in groten getale mogen verwelkomen.

“De terugkeer van onze belangrijke gasten werd grondig voorbereid. ZOO Planckendael telt 67 ooievaarsnesten voor zo’n 130 dieren. Onze technische dienst maakte dit jaar gloednieuwe nestplatformen, de tuinmannen zochten de beste plekjes uit om de nesten te plaatsen zodat onze gevederde vrienden zich helemaal thuis voelen. Een ooievaar is namelijk eerst nesttrouw en pas daarna partnertrouw. Je vindt het heuse ooievaarshotel tegenover de neushoorn in het park.”

“Hopelijk werpen de inspanningen hun vruchten af en mogen we dit jaar niet alleen opnieuw een recordaantal ooievaars ontvangen maar, samen met hen, een fantastische lente.”

Corrigeer

RECENT NIEUWS

POPULAIRE VIDEO'S

Het beste van Enkel voor abonnees