VTM zendt ook komende jaren Italiaanse klassiekers Milaan-Sanremo en de Ronde van Lombardije uit, met Eddy Planckaert als co-commentator

VTM zendt ook komende jaren Italiaanse klassiekers Milaan-Sanremo en de Ronde van Lombardije uit, met Eddy Planckaert als co-commentator

Vincenzo Nibali won vorig jaar op de Via Roma. Foto: BELGA

Wielerliefhebbers houden er ook dit jaar best hun tv-programmaboekje erbij. VTM zal immers ook de volgende seizoenen de twee Italiaanse topklassiekers Milaan-San Remo en de Ronde van Lombardije live uitzenden.

VTM zond vorig jaar al die twee klassiekers uit maar het contract voor beide wedstrijden werd meteen voor twee seizoenen verlengd. Wielerjournalist Merijn Casteleyn zal commentaar geven: “Ik ben blij dat VTM blijft investeren in die twee wielermonumenten. Milaan-San Remo, de eerste grote klassieker van het seizoen waar de beste sprinters ter wereld, de beste punchers én de beste all-rounders zich voor het eerst met elkaar meten. En de laatste klassieker: de Ronde van Lombardije, een schitterende koers, op een schitterend parcours, waarin de groten der aarde het nog één keer tegen elkaar opnemen.”

Co-commentator op de Via Roma bij Milaan-San Remo wordt Eddy Planckaert, winnaar van onder meer de Ronde van Vlaanderen, Parijs-Roubaix en de groene trui in de Tour. “Als renner heb ik Milaan-San Remo altijd heel graag gereden”, aldus Planckaert. Die koers was me op het lijf geschreven dus ik heb enorm veel zin om terug naar San Remo te gaan en commentaar te geven met Merijn. Door De Planckaerts ben ik ook een beetje getrouwd met het huis van VTM”, knipoogt hij.

Milaan-San Remo wordt dit jaar op zaterdag 23 maart gereden, de Ronde van Lombardije op zaterdag 12 oktober. Die andere Italiaanse klassieker, de Strade Bianche, wordt uitgezonden door de VRT en Eurosport.

Corrigeer

DE DIGITALE WIELERGIDS

Klik hier

nb-logo


Het Nieuwsblad biedt meer dan 1.000 reeksen in 12 sporten aan. Zoek hierboven de uitslagen van uw favoriete club of surf naar onze uitslagenpagina.