Dealers opgepakt in buurt De Coninckplein, kilo cannabis in beslag genomen

Dealers opgepakt in buurt De Coninckplein, kilo cannabis in beslag genomen

Foto: Politiezone Antwerpen

Antwerpen / Antwerpen 2060 -

Bij een controle in de buurt van het De Coninckplein in Antwerpen-Noord zijn dinsdag twee dealers betrapt. Er volgde een huiszoeking in de buurt waarbij een kilogram cannabis werd aangetroffen.

Het drugsondersteuningsteam (DOT) hield dinsdag een controleactie in de omgeving van het De Coninckplein in Antwerpen-Noord “Om de drugsoverlast in de buurt het hoofd te bieden”, zo zegt de Antwerpse politie.

De inspecteurs van het DOT zagen tijdens de actie dat er een mogelijke drugsdeal plaatsvond. “Twee verdachten werden meegenomen voor verhoor”, aldus nog de politie. Het onderzoek dat volgde leidde de speurders naar een woning in de nabijgelegen Diepestraat. Daar voerde het DOT een huiszoeking uit waarbij nog eens drie personen in de boeien werden geslagen. De politie trof in het pand ook een kilogram cannabis aan, die werd net als een som geld en verschillende gsm’s in beslag genomen.

De vijf verdachten werden ondertussen voorgeleid bij de onderzoeksrechter. Drie van hen werden aangehouden op verdenking van drugshandel.

Corrigeer

Doe de stemcheck van Het Nieuwsblad en ontdek met welke partij jij het best overeenkomt.

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio