REACTIES. Ruud Vormer: “Als je er vier in het bakkie krijgt, heb je niks te vertellen”

REACTIES. Ruud Vormer: “Als je er vier in het bakkie krijgt, heb je niks te vertellen”

Foto: BELGA

De 4-0-nederlaag in de Europese match op Salzburg heeft er stevig ingehakt bij Club Brugge. “Een dramatisch resultaat. Maar het was vandaag geen kwestie van Ethan of Sofyan”, analyseerde trainer Ivan Leko. “De coach even los tijdens de rust”, verklapten Ruud Vormer en Mats Rits.

LEES MEER. Club Brugge bekoopt onbegrijpelijk zwakke eerste helft met Europese uitschakeling.

LEES MEER.Onze chef voetbal Ludo Vandewalle is hard voor Club Brugge: “Simpel: het was niet goed, zelfs slecht”

Ivan Leko: “Het was vandaag geen kwestie van Ethan of Sofyan”

Club-coach Ivan Leko wond er achteraf geen doekjes om bij Sporza. “Dit is een pijnlijke nederlaag. We wilden voetballen vanuit onze eigen sterkte en zien welk team beter was. Dit is een dramatisch resultaat, al hadden we zeker in de tweede helft qua voetbal de bovenhand.”

“Salzburg is een goeie ploeg. We kenden hun sterkte. Dat is jammer. We hadden zelf goeie kansen met Wesley en Dennis. Als je 3-1 maakt, dan is er paniek. Op fysiek vlak waren we de laatste 20 minuten ook beter. De wil en het geloof was er, maar op zo’n niveau moet je een fantastische wedstrijd spelen.”

REACTIES. Ruud Vormer: “Als je er vier in het bakkie krijgt, heb je niks te vertellen”
Foto: Photo News

Amrabat was één van de zwakke schakels bij Club Brugge donderdagavond. “Sofyan is geen centrale verdediger en geen rechtsbuiten. Hij is gewoon een goeie middenvelder. Maar we wilden het proberen met iemand met winnersmentaliteit. Dit was niet zijn meest gelukkige wedstrijd. Het is jammer voor hem, maar hij is sterk genoeg om uit deze situatie te komen.”

Ook doelman Ethan Horvath toonde zich in Salzburg alweer niet van zijn meest zekere kant. “Of we nu weer met een keepersprobleem zitten? Neen, dat denk ik niet. Die penaltyfase was niet nodig en bij de andere fases moest Horvath een fantastische dag hebben om iets te redden. Het was vandaag geen kwestie van Ethan of Sofyan. We moesten een fantastische wedstrijd spelen om iets te rapen en dat ging niet. Het was soms een goed Club, maar soms te naïef en te romantisch. Het is een pijnlijk resultaat.”

Ruud Vormer: “De coach even los tijdens de rust”

“De eerste helft was dramatisch. In de tweede helft zetten we het wel recht. De coach ging even los in de kleedkamer tijdens de rust, wat normaal is. Ik had op zich nog wel het gevoel dat er meer in zat. Maar je staat hier met 4-0. Qua verdedigen was het als team ook niet te best. In de eerste helft hebben we het verpest. De tweede helft was goed en creëren we nog kansen. Het is gewoon een goed team: eerlijk is eerlijk. Als je er vier in het bakkie krijgt heb je niks te vertellen. ”

Mats Rits: “Als je 4-0 verliest moet je nederig zijn”

“Als je 4-0 verliest moet je nederig zijn en zeggen dat je tekort bent geschoten”, gaf middenvelder Mats Rits achteraf eerlijk toe. “Langs de andere kant hebben we ook onze kansen gehad”, vertelde Rits voor de microfoon van de openbare omroep. “In de eerste helft hadden we er zeker eentje moeten maken. In de tweede helft had er ook gerust eentje in gekund. Als je de 3-1 scoort, dan heb je terug geloof en kan er nog wat. Maar nu misten wij onze kansen ook. Zij waren efficiënt en wij waren te slordig. Als je de kansen niet afmaakt doe je in zo’n matchen niet mee.”

REACTIES. Ruud Vormer: “Als je er vier in het bakkie krijgt, heb je niks te vertellen”
Foto: BELGA

“Als je zelf te slordig bent geef je vertrouwen en mogelijkheden aan de tegenstander. En ze hebben veel kwaliteiten voorin. Het was niet makkelijk voor ons om uit te voetballen omdat ze zo veel druk zetten. Vandaag was zeker niet onze beste prestatie. Met de rust heeft het gestormd in onze kleedkamer. Dat is normaal. We gingen er vol op kletsen in de tweede helft. Om een goal te maken en het geloof terug te brengen. Maar dat is niet gelukt.”

Daar moeten we uit leren naar zondag toe tegen Anderlecht. We zijn erg ontgoocheld. Maar gelukkig is er zondag opnieuw een belangrijke match. We gaan vol voor de drie punten. Die hebben we absoluut nodig in het kampioenschap.

Aflevering 9:Den beerschot en de schande van Popzuelo Beluister nu

Corrigeer

Het Nieuwsblad biedt meer dan 1.000 reeksen in 12 sporten aan. Zoek hierboven de uitslagen van uw favoriete club of surf naar onze uitslagenpagina.