GROEP IN DE KIJKER

Eppie Dozjes Day bij kabouters van Liejp

Eppie Dozjes Day bij kabouters van Liejp

Carnaval valt uitzonderlijk dicht tegen Saint Patrick's Day, dus organiseert Liejp een Aalsterse versie van het volksfeest. Foto: LDS

Aalst -

Eenenzeventig vaste groepen zullen op 3 maart meelopen in de 91ste carnavalsstoet. Elke dag zet Het Nieuwsblad er eentje in de kijker.

Jong geweld is er nog genoeg bij AKV Liejp, en ze zijn nog hulpvaardig ook. Kabouters Jordy Troch en co willen burgemeester Christoph D'Haese (N-VA) helpen bij de zoektocht naar nieuw goud nu hij na een eerste legislatuur weer aan de macht is als burgemeester.

En nu carnaval dit jaar laat valt, ligt het dichter tegen de Ierse feestdag Saint Patrick's Day op17 maart.“De potten goud worden in Aalst niet beschermd. Wel integendeel: er wordt mee gesmeten, vandaar ons thema ‘Smatj ermee, 't is Saint Dozjes Day”, legt Troch uit.

“Na de bibliotheek en het sportcomplex staan er nog grote projecten als het nieuwe zwembad en een museum op het programma, en dat allemaal met het geld van de belastingbetaler. De mannen en vrouwen van Liejp gaan dan ook op zoek naar dé nieuwe goudpot die ergens aan de andere kant van de regenboog te vinden moet zijn om Dozje te helpen. We wensen iedereen met carnaval een Eppie Dozjes Day!”

Eppie Dozjes Day bij kabouters van Liejp
‘Smatj ermee, 't is Saint Dozjes Day’ Foto: lds
Corrigeer

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio