Meetjesland komt zichzelf in klank en beeld voorstellen aan Gent

Meetjesland komt zichzelf in klank en beeld voorstellen aan Gent

Luckas Moens, gitarist van Motel Bliss, Sam Werthen, zangeres van Motel Bliss, Peter De Craene, natuurfotograaf en Rudi Baetslé, natuurcineast Foto: if

Gent - Twee natuurliefhebbers uit het Meetjesland komen vrijdag 22 februari naar Gent om aan het publiek te laten zien en horen hoe mooi het Meetjesland wel is. De twee willen de kracht van hun boodschap versterken door er live muziek te laten bijspelen door Motel Bliss. De opbrengst van het project gaat naar Kom op tegen Kanker.

Rudi Baetslé en Peter De Craene proberen sinds jaar en dag de rijke natuur in het Meetjesland zo mooi mogelijk in beeld te rengen. Rudi filmt, Peter fotografeert. De twee deden dat niet enkel voor zichzelf, maar willen de schoonheid van het Meetjesland bij zoveel mogelijk mensen brengen: "Meer mensen moeten kennis maken met de ongelooflijke biodiversiteit, de pure schoonheid van de natuur, én de noodzaak om beschermende maatregelen te nemen" aldus Peter De Craene.

Een en ander leidde dus tot een film, maar om een zo breed mogelijk publiek te bereiken werken de twee natuurliefhebbers uit het Meetjesland ook samen met Motel Bliss, een muziekgroep die de film live begeleidt met rustige muziek: Sam Werthen zingt, Luckas Moens aan de gitaar, Rik Verstrepen viool.

Een eerdere voorstelling in oktober 2018 bleek zo succesvol dat de initiatiefnemers hun project nu ruimer zien en de boodschap van de natuur van het Meetjesland nu ook buiten de streek willen promoten. Gent is hun tweede halte.

De tweede editie van de film vindt plaats in de Artcube, Hurstweg 8, in Gent, deze keer op initiatief van Wij Tegen Kanker, een groep die in 2016 is ontstaan na het overlijden van Kenny Fruyt, een gemeenschappelijke vriend van de initiatiefnemers.Inschrijven via de website , waar ook alle praktische info te vinden is. Toegang € 10 (-12j € 5). Aanvang om 20 uur.

 

 

 

Corrigeer

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio