Feestelijke deuntjes voor jubilarissen van Koninklijke Harmonie Willen is Kunnen

Harmonieus huwelijksgoud voor Aimé en Rita

Zelden zoveel volk gezien in de raadzaal van het gemeentehuis van Lochristi als gisteren bij een huwelijksjubileum, en dat had natuurlijk alles te maken met de doortocht van de Koninkljke Harmonie Willen is Kunnen die in vol ornaat een deuntje kwam spelen voor Aimé Van de Voorde (72) en Rita Vander Linden (70) uit de Dorpsstraat. Het leven van het gouden koppel stond en staat voor een groot deel in het teken van muziek. Een harmonieuze relatie, in veel betekenissen.

Eindelijk eens een koppel dat de vonk niet zag overslaan in het Feestpaleis, maar veel scheelde het niet, want Café Pax en Café Cambrinus in de Toleindestraat in Beervelde lagen amper vijftig meter verder toen Aimé en Rita er mekaar in de ogen keken bij een danspasje en een drankje in 1967. Twee jaar later - gisteren dag op dag vijftig jaar geleden - trouwden ze. Aimé werkte eerst vijf jaar op de bloemisterij van zijn schoonouders in de Nieuwstraat, terwijl Rita zich uitleefde in een naaiatelier. In 1974 liet de jubilaris de bloemetjes achter voor een carrière bij Electrabel. Even later werd hun eerste dochter Conny geboren, twee jaar later werd het gezinnetje volledig met Nancy, die ondertussen zelf kleuters op het goede pad zet in de Gemeentelijke Basisschool. 

Nog eens tien jaar later stak het koppel de (toen nog niet zo drukke) steenweg over, om zich definitief in de Dorpsstraat te vestigen waar ze tot op heden nog wonen. Gisteren duidelijk herkenbaar aan de fraai versierde voorgevel. Om hobby's zaten Aimé en Rita niet verlegen: knutselen en bricoleren is de passie van de jubilaris, zijn echtgenote leeft zich uit met naald en draad. En er is natuurlijk hun grootste gemeenschappelijke passie: de Koninklijke Harmonie Willen is Kunnen, waar ze als actieve leden onlosmakelijk mee verbonden zijn. Ook tijdens hun pensioen is dit koppel nog heel actief en sociaal: wie in de buurt woont, komt ze regelmatig tegen tijdens een stevige wandeling of een fietstochtje. Een buitenlands reisje slaan ze ook niet af, en Aimé pronkt al eens met de tractor tijdens een rondrit van OTL De Lozen Boer. 

Met schoonzonen Mario en Gunther en de drie kleinzonen Quinten, Maarten en Ruben - die steeds op de zorg van Aimé en Rita konden rekenen - is het familieplaatje van het gouden koppel ondertussen compleet. 

Corrigeer

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio