Jarenlang achtergelaten haai in verloederd wildpark krijgt een nieuwe thuis

Video: Lukie MC

Een dode haai op sterk water in een verloederd dierenpark. De foto’s en bijhorende video gingen de wereld rond. Al jaren drijft hij in het aquarium, nadat hij stierf in vissersnetten aan de Zuid-Australische kust in 1998. Bijna iedereen was vergeten dat hij zelfs maar bestond tot een fotograaf het park ging verkennen. Dankzij de grote aandacht voor de foto’s, krijgt de haai nu een nieuwe thuis.

Wat begon als het verhaal van een afschrikwekkende haai in een groen bad formaldehyde op het verlaten terrein van een failliet dierenpark, krijgt een verrassend hartverwarmend einde. De haai, Rosie genaamd, is na de grote aandacht voor haar verwaarlozing weggehaald uit het verlaten park en ondergebracht in een nabijgelegen museum.

Rosie zal vanaf nu te bezichtigen zijn in het Prehistoric Journeys Exhibition Centre van Crystal World in het Australische Victoria. “Anders zou ze naar de vuilnisbelt gegaan zijn”, vertelde medewerkster Sharon Williamson. “Het was wel veel logistiek werk om het hier te krijgen en die tank te legen.”

LEES OOK. Vrienden gaan op avontuur in verlaten dierenpark, maar staan doodsangsten uit als ze achtergebleven gast vinden

Jarenlang achtergelaten haai in verloederd wildpark krijgt een nieuwe thuis
Foto: Facebook
Corrigeer

RECENT NIEUWS

POPULAIRE VIDEO'S

Het beste van Enkel voor abonnees