Man installeert camera om echtgenote te betrappen op overspel en moet naar cel nadat hij haar afranselt

Man installeert camera om echtgenote te betrappen op overspel en moet naar cel nadat hij haar afranselt

illustratie Foto: ss

Hasselt / Houthalen-Helchteren -

De Hasseltse correctionele rechtbank heeft vrijdag de 38-jarige Noventa A., een man uit Curaçao, uit Houthalen-Helchteren veroordeeld tot 8 jaar cel voor de foltering van zijn 34-jarige echtgenote. Om overspel te bewijzen had hij in hun appartement een camera geïnstalleerd. Die beelden werden doorgestuurd naar zijn gsm. Op 10 juli 2018 kreeg hij beelden van het overspel binnen en reed hij van zijn werk in Eindhoven naar Houthalen, waar hij haar zeer hardhandig aanpakte.

“Op dat moment was er sprake van een afslachting op beestachtige wijze”, zei de openbare aanklager. Aanvankelijk stond de man terecht voor moordpoging, maar de rechtbank heeft de feiten geherkwalificeerd naar foltering. Ze incasseerde een salvo van vuistslagen en kreeg messteken in de buik- en borststreek. Het openbare ministerie had aanvankelijk 15 jaar cel gevorderd voor moordpoging, maar beklaagde betwistte de intentie tot doden en de voorbedachtheid.

Volgens de rechtbank waren er twee fases, waarbij de man eerst alleen met een mes dreigde, maar niet stak. Hij gaf haar wel diverse zeer harde vuistslagen. De rechters oordeelden dat hij toen geen intentie tot doden had. De vrouw kon naar het terras vluchten. Hij dronk dan een colaatje en trok haar terug naar binnen.

In de tweede fase gaf hij haar messteken in de buik- en borststreek. Volgens de wetsarts waren de steken potentieel dodelijk. “Als beklaagde de bedoeling had haar te doden, dan zou men verwachten dat hij, eens hij begonnen was met steken, zonder ophouden zou blijven steken totdat het slachtoffer zou bezwijken. Er zijn regelmatig tussenpauzes tussen de messteken. Na messteek acht gaf hij geen nieuwe meer. Het slachtoffer gaf toen niet de indruk dat ze onherroepelijk dodelijk gewond was. Er volgde nog interactie tussen beklaagde en slachtoffer. Beklaagde bestookte haar voortdurend met vragen. Hij wilde haar heel erge pijn doen om meer informatie te bekomen”, aldus de rechtbank in het vonnis. De man zit momenteel nog in hechtenis.

De vrouw was acht keren met een mes gestoken, incasseerde 26 vuistslagen, werd vier keren gestampt en zeven keren met de vlakke hand geslagen. Het duurde bijna vijftig minuten lang. Het slachtoffer kon geen kant op en kon ook niet naar haar huilend dochtertje gaan.

De man had al een strafverleden met partnergeweld. De ernstige echtelijke moeilijkheden waren geen excuus voor het totaal buitensporig geweld. Het slachtoffer kreeg 5.000 euro provisionele schadevergoeding met verder deskundig onderzoek voor de schadebegroting. Haar ouders kregen 5.030 euro schadevergoeding toegewezen.

Corrigeer

IN HET NIEUWS

Verkiezingen in jouw gemeente:

POPULAIRE VIDEO'S

Het beste van Enkel voor abonnees