Mathieu van der Poel werkt voor ploegmaat en is leider af in Ronde van Antalya: “En nu ga ik wat gamen”

Mathieu van der Poel werkt voor ploegmaat en is leider af in Ronde van Antalya: “En nu ga ik wat gamen”

In de Ronde van Antalya heeft Bas van der Kooij (Monkeytown CT) de tweede rit gewonnen na een fotofinish tegen Roy Jans. Mathieu van der Poel werd twaalfde en verliest zijn leidersplek aan zijn landgenoot.

Van der Poel had al aangekondigd dat de tweede rit niet voor hem zou zijn en zo geschiedde. De Nederlander deed veel kopwerk onderweg en trok de sprint aan voor Jans, die dus strandde op een tweede plaats.

“Ik ben helemaal kapot”, reageerde de Nederlander. “Het was maar een rit van 111 kilometer, maar er is echt hard gekoerst. Ik heb ook veel gewerkt, wat ik ook gezegd had op voorhand. Dat mijn zegereeks nu ten einde komt? Tja, dat moest er ooit is van komen. Ik kan niet blijven winnen. Ik zit er helemaal niet mee in. En ik vind het ook niet erg dat ik de leiderstrui kwijt ben. Dat was niet het doel.”

De renners hebben nu een vrije middag. “Tof”, vindt Van der Poel. “Ik ga wat op bed liggen, Netflix kijken en wat gamen. Ik speel fortnite. Ik heb speciaal daarvoor mijn PlayStation meegepakt.”

Corrigeer

DE DIGITALE WIELERGIDS

Klik hier

nb-logo


Het Nieuwsblad biedt meer dan 1.000 reeksen in 12 sporten aan. Zoek hierboven de uitslagen van uw favoriete club of surf naar onze uitslagenpagina.