Jan Penris (Vlaams Belang) trekt zich tijdelijk terug uit politiek na dronken uithaal richting collega

Jan Penris (Vlaams Belang) trekt zich tijdelijk terug uit politiek na dronken uithaal richting collega

Jan Penris Foto: ISOPIX

Vlaams Belang-Kamerlid Jan Penris trekt zich voor onbepaalde tijd terug uit de politiek, dat meldt Gazet van Antwerpen. Die beslissing nam hij samen met partijkopstuk en goede vriend Filip Dewinter na zijn naar verluidt dronken uithaal richting collega Carina Van Cauter (Open VLD).

Opschudding in de Kamer donderdag toen Jan Penris (Vlaams Belang) collega Carina Van Cauter (Open VLD) onomwonden “trut” noemde tijdens de discussie over Syriëstrijders. Penris, die in Antwerpen ook gemeenteraadslid is, was dronken en excuseerde zich nadien ook voor de uithaal. Maar het kwaad was geschied.

“De uithaal kadert in een groter probleem waarmee mijn goede vriend Jan Penris nu al jaren kampt en dat is alcoholverslaving”, zegt Vlaams Belang-kopstuk Filip Dewinter, die Penris al 35 jaar kent. “Als er een ding goed is aan wat er gisteren gebeurd is, dan is het wel dat we eindelijk actie gaan ondernemen. Jan zal zich tijdelijk terugtrekken uit de politiek om in behandeling te gaan.”

De 55-jarige Penris zetelt al sinds 1995 voor Vlaams Blok en Vlaams Belang in het parlement: tot 2014 in het Vlaams Parlement en nadien in de Kamer. Hij was sinds 1995 ook lid van de Antwerpse gemeenteraad, behalve tussen 2012 en 2018. Bij de verkiezingen van mei staat Penris niet op een verkiesbare plaats.

Penris zorgde donderdag voor beroering in het parlement nadat hij parlementslid Carina Van Cauter (Open VLD) tot tweemaal toe “trut” noemde:

Corrigeer

NIEUWS