Fietser in levensgevaar na aanrijding door vrachtwagen in Gent

Fietser in levensgevaar na aanrijding door vrachtwagen in Gent
Gent -

In de Gentse deelgemeente Sint-Amandsberg is een fietser vrijdagavond levensgevaarlijk gewond geraakt na een aanrijding door een vrachtwagen. Dat meldt de Gentse lokale politie. De chauffeur zijn rijbewijs is voor 15 dagen ingetrokken.

.

Het ongeval waarbij in Sint-Amandsberg een fietser vrijdagnamiddag zwaargewond raakte na een aanrijding door een vrachtwagen, was geen dodehoekongeval. Dat blijkt vrijdagavond uit de eerste vaststellingen van de verkeersdeskundige. De bestuurder van de vrachtwagen had de fietser kunnen opmerken.

Het ongeval gebeurde rond 16.15 uur aan het kruispunt van de Hogeweg en de Sint-Bernadettestraat. De fietser en de vrachtwagen kwamen uit de Sint-Bernadettestraat. De fietser reed rechtdoor maar de vrachtwagen sloeg rechts af.

Het slachtoffer werd in levensgevaar naar het ziekenhuis gebracht, maar het levensgevaar is intussen geweken. Het ging om een 35-jarige vrouw uit Oostakker. De bestuurder van de vrachtwagen, een 40-jarige man uit Brakel, raakte niet gewond.

De Gentse afdeling van het parket Oost-Vlaanderen had een verkeersdeskundige aangesteld. De fietser was zichtbaar vanuit de plaats waarin de chauffeur in zijn cabine zat. Alles wijst dus op een onoplettendheid van de chauffeur. De man had niet gedronken. Zijn rijbewijs werd ingetrokken voor een periode van 15 dagen.

Charter werftransport beter afdwingen

Het stadsbestuur van Gent wil het charter werftransport beter afdwingen na een zwaar ongeval met een fietser op de Hogeweg.

De stad Gent heeft in juni 2018 een charter wegtransport gesloten waarin de partners beloven de plaats van het ongeval te vermijden op vrijdagavond.

“Dit ongeval is vreselijk”, zegt schepen van Mobiliteit Filip Watteeuw. “Mijn gedachten gaan naar de fietsster en haar familie.” Het charter heeft volgens de schepen niet gewerkt. “De stad zal onderzoeken hoe dit charter beter kan worden afgedwongen.”

Het bewuste kruispunt is door de bevoegde diensten aangeduid als een verkeersknooppunt dat opnieuw moet worden aangelegd. Ook wordt bekeken of de verkeerslichten anders afgesteld kunnen worden.

Corrigeer

NIEUWS