Mogi Bayat inspireerde Hein Vanhaezebrouck tot aanval op licentie van Anderlecht

Mogi Bayat inspireerde Hein Vanhaezebrouck tot aanval op licentie van Anderlecht

Mogi Bayat (midden) en Hein Vanhaezebrouck (rechts) op een archieffoto. Foto: BELGA

Anderlecht maakt zich niet ongerust over zijn licentie. Ook niet nu ex-coach Hein Vanhaezebrouck een brief stuurde naar de licentiecommissie om aan te klagen dat hij zijn ontslagvergoeding van zo’n 1,5 miljoen euro nog niet kreeg.

Vanhaezebrouck heeft sinds kort dezelfde advocaat als Mogi Bayat in de zaak Propere Handen: Jean-Philippe Mayence. Die nam hij in dienst toen Anderlecht in januari weigerde met Bayat rond de tafel te gaan zitten om zijn ontslagvergoeding af te handelen.

Niet dat RSCA weigert om Hein te betalen – integendeel – maar het wil onderhandelen over de betalingsmodaliteiten. Daarop stuurde zowel Hein als Bayat een brief naar de licentiecommissie wegens achterstallige betalingen, maar dat diende vooral om Anderlecht een hak te zetten.

Aangezien de kapitaalsverhoging van 35 miljoen euro bij Anderlecht volgende week een feit is, zal de licentie niet in gevaar komen.

Aflevering 9:Den beerschot en de schande van Popzuelo Beluister nu

Corrigeer

Het Nieuwsblad biedt meer dan 1.000 reeksen in 12 sporten aan. Zoek hierboven de uitslagen van uw favoriete club of surf naar onze uitslagenpagina.