'Vlas Combo' illustreert veerkracht van senioren

'Actieve Senior van het Jaar 2019' is mannenbastion

Willy Veldeman (65), Marcel De Wulf (68) en Jose Platteau (72) zijn de 'Actieve Senioren van het Jaar 2019'. Mannen op de hort en vrouwen achter het fornuis in Lochristi? Dat lijkt alleen maar zo, want bij toeval werden de namen van drie mannen die de voorbije week erg actief deelnamen aan de 'Senior in Actie' week uit de trommel geloot. De verkiezing was het sluitstuk van de slotactiviteit met een optreden van het 'Vlas Combo', een groep kranig musicerende zeventigers, tachtigers en zelfs een krasse 95-jarige drummer met meer dan veerkracht.

De 'Senior in Actie'- week zit erop, en ouderbeleidscoördinator Hilde De Brabander kijkt met voldoening terug. "Het was een bijzonder drukke week, met in totaal 30 activiteiten, het hoogste aantal tot nu toe", vertelt ze. "Het is voortdurend sleutelen aan ideeën en concepten, soms nog 's avonds terwijl een andere activiteit al aan de gang is. Eigenlijk werken we bijna een heel jaar naar deze actieve beleefweek toe. Over een goede maand kijken we al wat we bij de jubileumeditie - dit jaar was het de negende keer - gaan organiseren. Hetzelfde concept, of misschien iets anders, daar zijn we nog niet uit. Eigenlijk waren alle activiteiten een succes qua bezetting. In totaal waren er 780 deelnames van 219 verschillende mensen. Het bordje 'volzet' hing bij de lezing van imam Khalid Benhaddou, in samenwerking met het Davidsfonds, goed voor 125 geïnteresseerden, maar ook de lezing over 'Veerkracht' door prof. Van Cotthem kon op 40 belangstellenden rekenen, de busrit door Lochristi met Bert Vervaet lokte 61 geïnteresseerden, de boerderij van de voormalige Schoonste Boerin van Vlaanderen kreeg 35 senioren over de vloer, enz. Opvallend: moderne kunst is dan weer niet aan de Lootse senioren besteed, die activiteit werd geannuleerd. 

'Vlas Combo' verzamelt senioren

Het slotevenement zaterdagvoormiddag bracht net geen 100 geïnteresseerden naar het LDC 't Fazantenhof in de Bosdreef. Een plaats waar senioren ondertussen thuis zijn.  Het "Vlas Combo" zorgde er voor een muzikaal uurtje, met een uitgebreide seniorenbezetting op sax, gitaar, acordeon, drum, en keyboard. De link met Lochristi zat hem in de toetsen, want Lochristinaar Sylvain De Waele is zelf actief lid van de Gemeentelijke Adviesraad voor Personen met een Handicap (GAPH). De man musiceert al van zijn 7 jaar, en houdt er niet eens mee op op zijn 77ste. Het "Vlas Combo", met gastzangeres Sandra, had een heel gevarieerd programma mee, tussen "Het kleine café aan de haven" van Vader Abraham tot het prachtige "When I'm 64" van The Beatles.  Drummer en ster van de band was Jef(ke), die op de gezegende leeftijd van 95 piekfijn in het pak voor een paar stevige beats zorgde. Veerkracht, achter het drumstel.

Actieve Senioren 2019

Met Willy Veldeman uit de Hospitaalstraat in Beervelde, Marcel De Wulf uit Lobos en Jose Platteau uit de Langenakkerlaan was het podium van de 'Actieve Senior 2019' zoals gezegd een mannenbastion. Willy was er zeven keer bij de afgelopen week, en onthoudt vooral de wandeling in Puyenbroeck en de lezing van hoofdimam Khalid Benhaddou. Marcel was er drie keer bij, en vond de busrit met uitleg van Bert Vervaet een openbaring, net als het bezoek aan het STAM. Jose Platteau vond vier keer de weg naar de Lootse editie van 'Senior in Actie' en hield het bij de dezelfde topmomentjes als zijn collega Marcel. 

Tijdens het slotmoment werd ook een oproep gedaan naar leden voor de nog samen te stellen ouderenadviesraad. In het maartnummer van het Infoblad van Lochristi vinden geïnteresseerden alle info over hoe ze zich kandidaat kunnen stellen voor dit adviesorgaan. Het jaarllijks seniorenbal van de ouderenadviesraad vindt plaats op 5 september in domein Puyenbroeck. 

 

 

 

 

 

 

 

 

Corrigeer

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio