Zanger R. Kelly moet borgsom van 1 miljoen euro betalen na beschuldigingen van seksueel misbruik

Zanger R. Kelly moet borgsom van 1 miljoen euro betalen na beschuldigingen van seksueel misbruik

De politiefoto van R. Kelly Foto: REUTERS

Een rechter in Chicago heeft R. Kelly een borgsom van 1 miljoen dollar opgelegd. De Amerikaanse R&B-zanger, die is aangeklaagd voor tien gevallen van seksueel misbruik, moet een tiende van die som op tafel leggen om vrij te komen in afwachting van zijn proces, zo melden verschillende media.

De 52-jarige Kelly gaf zichzelf vrijdag aan bij de politie, nadat hij officieel aangeklaagd was voor tien gevallen van seksueel misbruik tussen 1998 en 2010, met vier slachtoffers. De aanklagers zeggen over DNA-bewijzen te beschikken.

De rechter verbood R. Kelly zaterdag ook om contact te hebben met minderjarigen en met slachtoffers en getuigen in de zaak. Hij moet ook zijn paspoort inleveren.

LEES OOK. Jarenlang beschermd, maar nu staat hij er alleen voor: de diepe val van R.Kelly (+)

Als de zanger van I Believe I Can Fly schuldig wordt bevonden, riskeert hij tot zeven jaar cel voor elk van de aanklachten. Volgens de Amerikaanse zender CNN moet hij maandag opnieuw voor de rechter verschijnen.

R. Kelly, wiens echte naam Robert Sylvester Kelly is, wordt al decennia van seksuele aanrandingen van jonge vrouwen beticht, maar werd nog nooit veroordeeld. Volgens zijn advocaat is hij onschuldig. “Ik denk dat alle vrouwen liegen”, zei Steve Greenberg volgens CNN. “Mijnheer Kelly is sterk. Hij krijgt veel steun en hij zal van alle deze aanklachten vrijgesproken worden, een voor een als het moet.”

Corrigeer

NIEUWS