FOTO. Frederic Glorieux sportman, Lisa Notebaert sportvrouw en Jong Zulte sportploeg van het jaar 2018

Vrijdagavond werd in de Gaston Martenszaal het jaarlijkse Sportgala georganiseerd door de Sportraad en de Sportdienst van Zulte. Red Flame Jana Coryn en sportief coördinator van Dames Zulte Waregem, Luc Declercq. Het Sportgala pakte ook uit met een nieuwe presentatrice. Gastvrouw Hilde Van Malderen presenteerde ooit de Gouden Schoen en is momenteel is woordvoerder bij voetbalclub FC Antwerp. In zeven categorieën werden een aantal Zultse sporters in de bloemetjes gezet. Een fotoreportage van Paul De Langhe.

Sportbelofte 2018 werd Noor Careelmont. Haar discipline is acrogym. Zij liet daarbij clubgenote bij Sportac ’86 Tille Verhougstraete achter zich.

Lisa Notebaert, die eveneens uit de wereld van de acrogym komt en clubgenote is van de beide dames hierboven, werd uitgeroepen tot Sport vrouw 2018 van Zulte. Langeafstandloopster Anneleen Vande Riviere moest voor haar de duimen leggen.

Voor de Sportman 2018 had de jury het gemakkelijker gehad. Wielrenner Frederic Glorieux was de enige genomineerde.

Voetbalploeg Jong Zulte zette vorig jaar de stap naar eerste provinciale en lijkt zich daar nu aardig te handhaven. Zij kregen daarvoor de titel van Sportploeg 2018. Petanqueclub De Leiehoek en VC Kuros Heren VOBOB waren de andere genomineerden.

Voor haar onverdroten inzet voor de sport in Zulte, 45 jaar bestuurslid van Sportiva en 37 jaar lid van Joggingclub Zulte, kreeg Lucrèce De Waele de onderscheiding Sportverdienste 2018.

Ook in Zulte wordt heel wat aandacht besteed aan de G-Sport. SV Zulte Waregem beschikt over een G-voetbalploeg maar het was zwemmer Tom Degraeve die de titel van G-Sporter 2018 mocht mee naar huis nemen.

De laatste titel, die van Recreatieve Sporter 2018, was weggelegd voor langeafstandloper Dirk Van Thuyne. 

De lokale pers had zijn keuze voor de persprijs laten vallen op voetbalkeeper Olivier Brondeel, die een gevulde loopbaan in het nationaal en provinciaal voetbal straks afsluit bij KME Machelen.

Tussendoor was er een l euk intermezzo met een optreden van Dries Essers van het Zultse circusgezelschap “Zopaz”.

Corrigeer

Doe de stemcheck van Het Nieuwsblad en ontdek met welke partij jij het best overeenkomt.

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio