Nog een herdenkingsmedaille voor bij de ruime collectie

FOTO. Oud-muzikant Sylvère (89) en Rachel (87) briljanten koppel

Muzikant bij Koninklijke Harmonie Willen is Kunnen, is het een zekerheid voor een lang en gelukkig huwelijksleven? Misschien wel, want zondagmiddag was er alweer feest bij een muzikale familie. Sylvère Haegens – 68 jaar lang muzikant bij de Lootse harmonie – vierde samen met zijn echtgenote Rachel De Bruyne zijn briljanten huwelijksjubileum. “De medaille van de koning leg ik bij die van de harmonie”, glunderde de jubilaris.

Afgeladen vol zat het zondagmiddag in de woning van Sylvère (89) en Rachel (87) op de Antwerpsesteenweg. Familie, maar ook een hele klad buren en vrienden kwam het koppel feliciteren.  Ook in deze tijden van hoge leeftijd, zijn de 65 jaar-getrouwden dungezaaid in Lochristi en daarbuiten.  Hoe de amoureuze vork precies aan de steel zat, vernamen we van de zus van Sylvère, want Rachel was bijna zeven decennia geleden haar beste vriendin. Het koppel groeide op in volle oorlogsjaren:  Rachel deed haar plechtige communie in 1942, en in datzelfde jaar vonden er in het gezin ook twee huwelijken plaats. “Er was nauwelijks geld voor feesten toen”, vertelde ze gisteren.

Na hun huwelijk in 1954 was werken het devies: Sylvère was zijn hele leven actief in het transport. Eerst in de meubels van meubelfabriek Neyt in Beervelde, later met bloemen en planten van Cocquyt en later van De Wilde.  De jubilaris geniet al van zijn zestigste van zijn pensioen, ook al iets uniek om vandaag na te vertellen. 

Burgemeester Yves Deswaene en schepenen Janine Stadeus en Fréderic Droesbeke kwamen langs in naam van het gemeentebestuur. Met het ondertussen vierde trouwboekje voor het briljanten koppel, bloemen, een cadeaubon, het boek van Miguel Wiels én een medaille van Filip en Mathilde. “Ik leg ze bij mijn collectie van de harmonie, want ze is te zwaar om op te spelden”, klonk het fier bij Sylvère. Enkele jaren geleden stopte hij zijn activiteiten bij de Lootse harmonie. “Niet genoeg adem meer op mijn leeftijd”, besloot hij.  

Over de viering van Sylvère en zijn collega Aimé als 65 jaar muzikant, kon u enkele jaren geleden al uitgebreid lezen op Lochristi Blogt.  Hoeveel medailles hij al opgespeld kreeg, kan u daar zelf overigens natellen.

 

Corrigeer

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio