Atleten gaan akkoord met nieuwe, grondig aangepaste sponsorconventie

Atleten gaan akkoord met nieuwe, grondig aangepaste sponsorconventie

Foto: BELGA

Brussel -

De geselecteerde Belgische atleten voor het EK indooratletiek in Glasgow gaan akkoord met de vernieuwde sponsorconventie die de Belgische atletiekbond (KBAB) zondagmiddag aankondigde in een persbericht. Het conflict is dus op zijn minst tijdelijk van de baan, alle acht individuele Belgische atleten en de twee aflossingsploegen reizen komende week af naar Schotland.

LEES OOK.Belgische atletiekbond stelt nieuwe gedragscode op na overleg met atleten

LEES OOK.Emotionele Nafi Thiam zegt dat ze afgedreigd werd door Belgische atletiekfederatie: “Ik kan mijn mond niet meer houden”

Midden vorige week ontstond zware commotie omtrent een nieuwe sponsorconventie die de KBAB de atleten voor EK indoor in Glasgow (1 tot 3 maart) verplichtte te ondertekenen. In een persbericht zondagmiddag liet de KBAB weten dat er een nieuwe conventie werd opgesteld. Daarmee gaan de atleten nu akkoord. Dat bevestigden zondag onder meer Wafel Sports, het managementbureau van Nafi Thiam en EK-gangers Thomas Van der Plaetsen en Cynthia Bolingo, en Jacques Borlée.

“Uit de conventie zijn alle geldboetes geschrapt”, zegt Kim Vanderlinden van Wafel Sports. Eerder dreigde de KBAB nog met boetes tot 20.000 euro voor atleten die de conventie niet respecteerden. “Daarnaast is ook de passage over de auteursrechten volledig verdwenen.” De Belgische atleten moesten in de eerste versie van het document nog hun portretrechten afstaan zonder dat daar een financiële compensatie tegenover stond.

De nieuwe conventie is een tijdelijke oplossing met oog op het EK in Glasgow, dat vrijdag van start gaat. De KBAB engageert zich om meteen na dat EK met de atleten aan tafel te gaan zitten om samen tot een gedragen oplossing op lange termijn te komen.

Corrigeer

Het Nieuwsblad biedt meer dan 1.000 reeksen in 12 sporten aan. Zoek hierboven de uitslagen van uw favoriete club of surf naar onze uitslagenpagina.