Dit is een exclusief artikel voor jou.

Dit exclusieve artikel lezen? Doe het gratis >
Corrigeer
Het Nieuwsblad camera closecorrect down facebook gplus nextprevquote share twitter video

Voorzitter Luc Taelman (l.) en secretaris Geert Carton hebben twee defibrillatoren besteld.tvw

wielertoeristenclub investeert 3.400 euro in defibrillatoren

Oeselgem

-

De Oeselgemse wielertoeristenclub Ontspanning Verenigt investeert in twee AED-toestellen die tijdens fietstochten meegenomen zullen worden.

Nu vind je wel al op meerdere plaatsen zo’n automatisch externe defibrillator, die een elektrische schok aan het hart toedient bij levensbedreigende hartritmestoornissen, maar bij wierlertoeristenclubs heeft het zijn intrede nog niet gemaakt. “Ik ken in de wijde omgeving geen enkele andere vereniging van onze soort dat er eentje heeft”, zegt voorzitter Luc Taelman. “Wij hebben er meteen twee besteld. Met dank aan onze gulle sponsors, want de toestellen kosten al snel 1.700 euro per stuk.”

Volgens secretaris Geert Carton werd in het verleden al eens een lid tijdens een rit met hartproblemen geconfronteerd. “Zo’n AED-toestel is dus geen overbodige luxe”, menen Geert en Luc. De twee talrijkst vertegenwoordigde groepen van Ontspanning Verenigt krijgen elke zondag een begeleidende bestelwagen mee met een defibrillator aan boord. De vereniging organiseert ook opleidingen om zo veel mogelijk leden met het toestel te leren werken. (tvw)

Het beste van Enkel voor abonnees