Twintig maanden cel

Portefeuilles, telefoons en zelfs een trouwring: vrouw aan de haal met spullen van rusthuisbewoners

Portefeuilles, telefoons en zelfs een trouwring: vrouw aan de haal met spullen van rusthuisbewoners
Ledegem / Izegem / Ingelmunster -

Een vrouw van 39 jaar uit Ledegem is door de strafrechter in Kortrijk veroordeeld tot een celstraf van twintig maanden met uitstel voor tal van diefstallen in rusthuizen. Ze ging aan de haal met handtassen en juwelen van bejaarden en rusthuismedewerkers.

De feiten dateren van 2017. De vrouw trok naar enkele rusthuizen in Izegem en Ingelmunster waar ze een reeks diefstallen pleegde. Ze ging onder andere aan de haal met handtassen, portefeuilles, speelgoed, een iPhone en een trouwring. Met de identiteitskaart van enkele van haar slachtoffers sloot ze ook gsm- en andere abonnementen af.

Ernstig leed veroorzaakt

“De beklaagde pleegde maar liefst zestien feiten in zes maanden, en had het gemunt op rusthuispersoneel en kwetsbare rusthuisbewoners. Zij heeft bij de burgerlijke partijen ernstig leed veroorzaakt”, zei de rechter maandag vooraleer het vonnis voor te lezen.

De aan speed verslaafde vrouw is niet aan haar proefstuk toe. Ze werd eerder al zes keer veroordeeld, ze kreeg al eens een straf van twaalf maanden waarvan de helft met uitstel. De Kortrijkse strafrechter veroordeelde haar maandag tot een celstraf van twintig maanden met uitstel. Ze krijgt ook negen probatievoorwaarden opgelegd. Aan de burgerlijke partijen moet ze alles samen 8.876 euro terugbetalen. De beklaagde was niet aanwezig toen het vonnis werd uitgesproken.

Corrigeer

IN HET NIEUWS

Verkiezingen in jouw gemeente:

POPULAIRE VIDEO'S

Het beste van Enkel voor abonnees