Kent Youri Tielemans zijn vijfde (!) trainer van het seizoen? “Brendan Rodgers verlaat Celtic voor Leicester City”

Kent Youri Tielemans zijn vijfde (!) trainer van het seizoen? “Brendan Rodgers verlaat Celtic voor Leicester City”

Foto: Photo News

De Schotse kampioen Celtic Glasgow heeft dinsdag bevestigd dat het haar hoofdcoach, de Noord-Ier Brendan Rodgers, de toestemming heeft gegeven om contractonderhandelingen op te starten met Premier League-club Leicester City. De Foxes ontsloegen zondag hun T1, de Fransman Claude Puel, na de 1-4 nederlaag tegen Crystal Palace. Brendan Rodgers zou de topkandidaat zijn om Puel op te volgen. Ook de naam van Roberto Martinez, bondscoach van de Rode Duivels, viel de voorbije dagen in de Britse pers als mogelijke opvolger van Puel.

Leicester City, het team dat Youri Tielemans sinds eind januari huurt van Monaco, staat na 27 speeldagen in de Premier League op de twaalfde plaats, met 32 punten. De laatste overwinning van de blauwhemden dateert wel al van Nieuwjaarsdag, toen met 0-1 gewonnen werd bij Everton. Sindsdien behaalden de Foxes nog maar één punt in de competitie. In de FA Cup werd Leicester in januari uitgeschakeld door vierdeklasser Newport.

Brendan Rodgers van zijn kant, hoofdcoach bij Celtic sinds de zomer van 2016, werd de voorbije twee seizoenen kampioen met Celtic in Schotland. De Bhoys, met Dedryck Boyata in hun rangen, staan momenteel ook opnieuw aan de leiding in de Schotse Premiership. Rodgers heeft ervaring in de Premier League bij Swansea City (2010-2012) en Liverpool (2012-2015). De Noord-Ier leidde Swansea in 2011 naar promotie naar de Engelse hoogste klasse. Met Liverpool werd hij in 2014 vice-kampioen.

Corrigeer

Het Nieuwsblad biedt meer dan 1.000 reeksen in 12 sporten aan. Zoek hierboven de uitslagen van uw favoriete club of surf naar onze uitslagenpagina.