N-VA Deinze heeft een nieuw bestuur

De leden van N-VA Deinze hebben een nieuw bestuur gekozen. Jan Vander Mijnsbrugge, een ondernemer uit Petegem, zal de komende drie jaar de N-VA-afdeling leiden als voorzitter. Hij volgt de uittredende voorzitter Peter Broeren op, die zes jaar lang aan het roer van de afdeling stond. Jan Vander Mijnsbrugge zal worden bijgestaan door ondervoorzitter Hugo Schaeck, gepensioneerd tandarts uit Hansbeke. Glenn Vander Auwera, IT-manager uit Petegem, neemt de secretaristaak op zich.

Het bestuur van de afdeling telt in totaal 29 leden. Adelin Haelvoet, Aelön Messiaen, Bart Bauwens, Carlos De Walsche, Cory Ghyselinck, Dirk Achtergaele, Eva Therssen, Gauthier Colledan, Jan Deleu, Joris Claes, Kristof de Schryver, Kurt Naert-Segaert, Luc Corteville, Martine Keymeulen, Peter Broeren, Ronny Vermeulen, Ruben Van Gilsen, Sylvie Claeys en Thomas Degroote zijn de rechtstreeks verkozen bestuursleden. Verder wordt het bestuur nog aangevuld met de zeven N-VA-mandatarissen, Bart Vermaercke, Chantal Verleye, Jan Pauwels, Karlien De Paepe, Matthias Neirynck, Paul Soetaert en Sabine Vermeulen.

"Er is een sterke bestuursploeg verkozen die een mooie mix is van ervaring en vernieuwing, van Jong N-VA tot oudgedienden, uit Deinze en Nevele. De eerste uitdaging is nu om Sabine Vermeulen, plaats 7 voor het Vlaams Parlement, Bart Vermaercke, plaats 7 voor de Kamer, en Kristof de Schryver, plaats 9 als opvolger voor het Vlaams Parlement, als de Deinse N-VA-kandidaten voor de verkiezingen van 26 mei, te steunen”, zegt Jan Vander Mijnsbrugge.

“Tegelijk, en in de jaren die volgen, ligt de focus op de democratische controle van de meerderheid in de gemeenteraad van de fusiestad. N-VA zal inhoudelijk en constructief oppositie voeren.”

Corrigeer

Doe de stemcheck van Het Nieuwsblad en ontdek met welke partij jij het best overeenkomt.

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio